Emekli Ankaralılar başvurular bugün başladı! Kamu bankaları kapılarını açtı bekliyor 12 bin TL ödeme yapılacak

Türkiye'de emekliler için yapılan ödemelere ilişkin yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Emekliler gündemi sıkı sıkıya takip ederken kamu bankaları 25 Mart tarihinde emekliye sürpriz ödeme için başvuru almaya başladı.

Emekli Ankaralılar başvurular bugün başladı! Kamu bankaları kapılarını açtı bekliyor 12 bin TL ödeme yapılacak

SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklileri, gündemi takip etmeye devam ediyor. Emekliler 2024 yılının ilk 6 ayında geçerli olacak maaş zamlarını yetersiz bulurken ara ve seyyanen zam beklemeye başladı. Emeklilere yeni yılda yüzde 49,25 oranında zam yapılırken en düşük emekli maaşı da 10 bin lira oldu. Emekliler maaşların iyileştirme beklentileri nedeniyle özellikle seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama beklerken ikramiyelere yapılan zammın ardından bir zam açıklaması daha geldi.

Emeklilerin Ramazan ve Kurban Bayramı'nda aldıkları ikramiye ödemeleri yüzde 50 artışla 3 bin lira seviyesine yükselirken bu kez promosyon ödemeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemindeydi.

Emekli Ankaralılar başvurular bugün başladı! Kamu bankaları kapılarını açtı bekliyor 12 bin TL ödeme yapılacak

Maaşlarını 3 yıl boyunca aynı bankadan alma sözü veren emekliler için promosyon kampanyası düzenleyen bankalarda rakamlar 15 bin liraya kadar çıkarken bu rakam kamu bankalarında 5 bin lira ile sınırlı kalmıştı. Emeklilere kamu bankalarında zam talimatını vere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından beklenen açıklama geldi.

KAMU BANKALARI EMEKLİLERİN LİMİT GÜNCELLEME BAŞVURULARINI ALMAYA BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu promosyon zammıyla birlikte yeni promosyon dönemi başladı. Kamu bankalarının promosyon miktarları 8 - 12 bin lira seviyesine yükseltilirken yeni promosyon artışı için başvurular 25 Mart Pazartesi gününden itibaren kabul edilmeye başlandı. 28 Mart'a kadar işlemleri tamamlanan emeklilerin promosyon ödemeleri hesaplarına aktarılmış olacak şekilde bir süreç yürütüleceği açıklandı.

Emekli Ankaralılar başvurular bugün başladı! Kamu bankaları kapılarını açtı bekliyor 12 bin TL ödeme yapılacak - Resim : 2

Emekli promosyonları ile ilgili bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Bakan Işıkhan, promosyon ödeme tarihiyle ilgili yaptığı açıklamada kamu bankalarının pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme başvurularını alacağını duyurdu. Promosyon ödemelerinin 28 Mart itibarıyla hesaplara yatırılacağını açıklayan Bakan Işıkhan, diğer bankaları da promosyonlarında artışa çağırdı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER