Duyan Ankaralılar tabana kuvvet diyecek! Zamlı taksi ücretleri yok artık dedirtti

Ankara'da taksi fiyatlarına son dakika zam haberi açıklandı. Taksimetre açılış ve taksi kilometre ücretlerine zam geldi. İşte yeni fiyat tarifesi...

Duyan Ankaralılar tabana kuvvet diyecek! Zamlı taksi ücretleri yok artık dedirtti

Ocak ayının gelmesi ile zam yağmuru başlarken son zam haberi de Ankara'dan geldi. Ankara'da taksi ücretlerine zam yapıldı. Son dönemde akaryakıt fiyatları, kasko ve poliçe ücretleri ile araç bakım maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle toplu ulaşım araçlarına yeni zam talepleri gündeme gelmişti. Bu kapsamda Ankara'da taksi ücretlerine 2024 yılının ilk zam haberi açıklanmıştı.

ANKARA'DA TAKSİ ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ Mİ, ZAMLI TAKSİ İNDİ BİNDİ ÜCRETİ 2024 NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Ankara’da taksi ücret tarifelerine zam yapılması kararının ardından taksiciler, taksimetre ücretlerini güncellemek için uzun sıralar oluşturdu. Ankara’da taksilerde yeni tarife bugünden itibaren uygulanmaya başlandı. Yeni yılla beraber Ankara’da taksi ücretlerinde fiyat düzenlemesine gidildi. İndi bindi, açılış ve kilometre fiyatlarına yüzde 50’ye yakın zam geldi. İndi bindi ücreti 75 TL, açılış ücreti 25 TL, kilometre ücreti ise 20 TL olarak belirlendi.

Ankara’da çalışan binlerce taksici, taksimetrelerini güncellemek için Yenimahalle ilçesi Varlık Mahallesi’ndeki taksimetre güncelleme merkezinde yaklaşık 2 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Taksimetre ücretlerine gelen zammın mutlu etmesi için önce müşterinin mutlu olması gerektiğini belirten taksici Yusuf Çelik, “Aslında zammın bizi mutlu etmesi için önce vatandaşımızın mutlu olması gerekiyor ki biz de mutlu olalım. Yani iki tarafın mutlu olması gerekiyor. Bence müşteri kaybını her zamda olduğu gibi etkileyecek. Bizi birazcık geri atacak ama illaki halkımız alışacak. Ankara’da yaklaşık ortalama 8 bine yakın araç var ve bu taksimetre ayarını yapan 3 tane firma var. Ama en kalabalığı burası. Buraya geldiğimiz zaman ortalama bir ile iki saat arası sıra bekliyoruz" diyerek yaşadıkları zorluğu dile getirdi.

Gelen zam taksicileri sevindirse de Ankaralıları kızdırdı. Ankara'da taksimetre açılış ücreti için 25 TL talep edilmesi tepki çekerken indi bindi ücreti 75 TL oldu. Böylelikle yakın mesafe gitmek isteyen Ankaralıların bile ödeyecekleri rakam dudak uçuklattı. Artık yakın mesafede Ankaralılar tabana kuvvet yürüyeceklerini dile getirirken zamların geri çekilmesi talep edildi.

SONRAKİ HABER