Dünya'nın gözü Ankara'da bu yapıda! Yüzlerce yıllık tarihi han şimdi bu amaçla kullanılıyor

Geçmiş dönemdeki Türk ve İslam medeniyetlerinin en önemli özellikleri arasında mimariye ve yapılaşmaya önem vermeleri yer alıyor. Sanatsal dokunuşla yapılan binalardan ibadethane ve köprü gibi yerlerden bir çoğu günümüzde hala ayakta kalmayı başarmış durumda.

Dünya'nın gözü Ankara'da bu yapıda! Yüzlerce yıllık tarihi han şimdi bu amaçla kullanılıyor

Ankara, Türkiye'de zengin kültürünü ve tarihini günümüzdeki popülerliği ile birleştiren ve gelecek nesillere ulaştırmaya çalışan şehirler arasında yer alıyor. Asırlar önce yapılan bir çok binaya ve binlerce yıl öncesine varan yerleşim yerini bünyesinde barındıran Ankara, bu değerini yine bu yerler aracılığı ile gösteriyor.

KENT İÇİN ÖNEMLİ BİR TİCARET ALANIYDI

1997 yılında Avrupa'da yılın müzesi seçilen ve dünyanın saygın müzeleri arasında gösterilen Anadolu Medeniyetler Müzesi bu duruma bir örnek olarak insanların karşısına çıkıyor. On yıllardır hizmet veren Müze tarihi Kurşunlu Han'ı kendine ev olarak kullanıyor.

Kurşunlu Han'ın 15. yüzyılda yapıldığı biliniyor. Fatih Sultan Mehmet'in baş vezirlerinden Rum Mehmet Paşa'nın yaptığı düşünülen Kurşunlu Han'ın hizmet verdiği dönemde şehir için önemli bir ticaret alanı olduğu ifade ediliyor.

Dünya'nın gözü Ankara'da bu yapıda! Yüzlerce yıllık tarihi han şimdi bu amaçla kullanılıyor

TARİHİ HAN, TARİHİ ANLATMAYI SÜRDÜRÜYOR

Yüz yıllar boyunca kent halkının aşina olduğu bir yapı olan Kurşunlu Han 19. yüz yılın sonlarında yaşadığı yangın sonrasında eski ihtişamını kaybetti. Yıllarca bir harabe olarak duran Kurşunlu Han Cumhuriyet sonrasında restorasyondan geçti ve bugünkü Anadolu Medeniyetler Müzesi olarak hizmet vermeye devam etti.

Anadolu'nun binlerce yıllık tarihini yakından görmek isteyenler Kurşunlu Han'a gidebiliyor. Kurşunlu Han günümüzde Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER