Denizi olmayan Ankara'da deniz dünyasını tanıtan akvaryum: Girişler ücretsiz

Ankara'nın dilden dile bir çok şehirde ifade edilen denizsiz bir il oluşu şehir insanların deniz dünyasını tanımasına engel olmuyor. Keçiören ilçesinde hizmette olan bu alan binlerce metre karelik alanı ile ziyaretçilerini bekliyor.

Denizi olmayan Ankara'da deniz dünyasını tanıtan akvaryum: Girişler ücretsiz

Canlılar dünyası her yaştan insan için ilgi çekici bir başlık olmayı sürdürüyor. Özellikle denizlerde yaşayan hayvanların nasıl bir dünyaya sahip oldukları, hangi canlıların denizde varlığını sürdürdüğü konusunda insanları eğlenirken bilgilendirmek adına çeşitli alanlar hizmet veriyor.

SU ALTI HAYATA YAKINDAN BAKMA FIRSATI

Ankara'nın en kalabalık ilçelerinden olan Keçiören'de de bu konuda vatandaşların ücretsiz olarak gezebildiği Türkiye'nin eğitim veren ilk akvaryumu olan Deniz Dünyası bulunuyor. İçerisinde deniz balıkları, tünel, tatlı su balıkları ve timsah ile kaplumbağalı dinlenme alanı olmak üzere 4 farklı bölüm bulunduran Deniz Dünyası insanların su altı hayatı severek öğrenmesini sağlıyor.

Denizi olmayan Ankara'da deniz dünyasını tanıtan akvaryum: Girişler ücretsiz

Tüm vatandaşların ücretsiz olarak ziyaret edebildiği Deniz Dünyasını okullar randevu alarak toplu bir şekilde gezebiliyor. Öğrenciler eğitici belgesel ve animasyon filmleri ile bilgilerini artırıyor.

Denizi olmayan Ankara'da deniz dünyasını tanıtan akvaryum: Girişler ücretsiz - Resim : 2

BİNLERCE BALIK BULUNUYOR

150 farklı türden 4 bin balığın yer aldığı Deniz Dünyası Keçiören Şevkat mahallesinde ziyaretçilerini bekliyor. Çocukları ile beraber Ankara'da farklı bir deneyim yaşamak isteyenler Deniz dünyasına gelerek farklı bir dünyayı yakından tanıma fırsatı yakalıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER