Daha düşük elektrik faturası ödemek isteyen Ankaralılar dikkat! Bu yöntemler tasarruf etmenizi sağlayacak

Ekonomik açıdan tasarruf etmek isteyen ve daha düşük fatura ödemek isteyenler için faturaları düşürecek önemli püf noktaları açıklandı.

Daha düşük elektrik faturası ödemek isteyen Ankaralılar dikkat! Bu yöntemler tasarruf etmenizi sağlayacak

Özellikle son dönemlerde ekonomik açıdan daha tasarruf etmek isteyen kişiler tarafından yöntemler aranmaya başladı. Bu çerçevede evlerde nasıl tasarruf edilebileceği konusunda merak edilenlerin artması ile birlikte elektrik faturalarına ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamalara göre dikkat edilmesi gereken belli başlı faktörler sayesinde daha az ödeme yapma imkanının sağlanabileceği öğrenildi.

DAHA AZ ELEKTRİK FATURASI ÖDEMEK İSTEYEN ANKARALILAR BURAYA!

Konu ile ilgili yapılan açıklamalar çerçevesinde elektrik faturalarını düşürecek tavsiyeler başlıca şu şekildeydi;

1 - Bulaşık Makinesi = Pek çok evde bulaşık makinelerinde yapılan hata makinelerin tam dolu olmadan çalışmasıdır. Elektrikte tasarruf sağlanabilmesi için hem makinelerin A serisi seçilmesi hem de tam dolu bir şekilde çalıştırılması gerekmektedir.

2 - Su Isıtıcısı = Hem su ısıtıcısı hem de çaycı gibi ürünlerde dikkat edilmesi gereken nokta kişilerin ihtiyacı kadar suyu kullanmasıdır. Gereğinden fazla su ısıtılması hem elektriği hem de suyu gereksiz yere harcamaya neden olacaktır.

3 - Ocak Kullanımı =Yemek pişirirken kişiler ocağı tencere vb. ürünlerin boyutlarına göre tercih etmektedir. Aksi halde büyük ve geç pişebilecek yemeklerin küçük ocaklarda bulunması, elektrik tüketimi konusunda sıkıntı yaratabilmektedir.

4 - Çamaşır Makinesi Saatleri = Çamaşır yıkamak isteyen kişilerin tasarruf sağlayabilmesi için seçebileceği bazı zaman dilimleri bulunmaktadır. 3 farklı zaman dilimi 07.00 - 18.00, 18.00 - 23.00 ve 23.00 - 07.00 olarak bilinmektedir. Halkın en çok kullandığı zaman dilimi 18.00 ile 23.00 olarak bilinir, bu nedenle bu saatlerde çalıştırılan çamaşır makineleri faturaların daha yüksek gelmesine neden olabilmektedir.

Fakat saat 23.00'den sonra yıkanan, çalıştırılan çamaşır makineleri kişilerin elektrik anlamında neredeyse yüzde 50 oranda bir tasarruf sağlamasına yardımcı olacaktır.

5 - Fişleri Çekmeyi Unutmayın =Son olarak da yapılan açıklamalara göre evlerde kullanılmayan elektronik ürünlerin fişlerinin mutlaka çekilmesi gerekir. Bu durum faturaların yüksek gelmesine neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra da hem televizyon hem de bilgisayarların da uyku modu yerine kapatılıp bekletilmesi daha sağlıklı görülmektedir.

Yukarıda verilen maddelere dikkat eden Ankaralı vatandaşların elektrik faturasını daha da indirimli bir şekilde ödeyebilmesine yardımcı olabilmektedir.

SONRAKİ HABER