Çocukluğunu özleyen yetişkinler Ankara'da buraya gidiyor! Bir döneme damga vuran eğitim karakteri

Orta yaş ve üzeri vatandaşlar her insan olduğu gibi dönem dönem çocukluklarına ve okul hayatlarına duydukları özlemleri dile getiriyorlar. Bu kapsamda bir zamanlar ilkokul öğrencilerine okuma yazmayı sevdirmek adına oluşturulan Cin Ali karakteri nesilden nesile anlatılmaya devam ediyor.

Çocukluğunu özleyen yetişkinler Ankara'da buraya gidiyor! Bir döneme damga vuran eğitim karakteri

Eski bir ilkokul öğretmeni olan Rasim Kaygusuz tarafından ilk olarak 1968'de yayınlanan serinin ilk kitabı ile Türkiye, Cin Ali karakteri ile tanıştı. 2005 yılına kadar MEB Müfredatında yardımcı kitap olarak kullanılan Cin Ali Karakterinin tam 10 kitaplık hikaye serisi hazırlanmıştı.

CİN ALİ HAFIZALARDAKİ YERİNİ KORUYOR

Rasim Kaygusuz'un ellerinden çıkan Cin Ali Karakterini unutmayanlar ve onu hatırladıkça eski günlerine giden aileler için Ankara'da 2019 yılında bir müze açıldı.

Çocukluğunu özleyen yetişkinler Ankara'da buraya gidiyor! Bir döneme damga vuran eğitim karakteri

Kavaklıdere'de açılan Cin Ali Müzesi ile bir döneme damga vuran karakterin tasarlanma süreci ve öğretim materyalleri yakından görülebiliyor. Cin Ali Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulan bu müze ziyaretçilere eğlenceli deneyimler yaşama fırsatı sunuyor.

OKUMA FİŞLERİ, ESKİ OKUL ANILARI VE ÇOK DAHA FAZLASI

Bu yere ailelerde çocuklarını eğlendirmek ve onların hayal dünyasını güzel bir şekilde etkilemek adına götürebiliyor. 1988 yılında hayatını kaybeden Rasim Kaygusuz'un imzaladığı tek Cin Ali kitabı gibi önemli eserlerinde sergilendiği müze 11 bölümden oluşan bir sergileme alanına sahiptir.

Çocukluğunu özleyen yetişkinler Ankara'da buraya gidiyor! Bir döneme damga vuran eğitim karakteri - Resim : 2

İçerisinde bir çok oyun ve eğlence alanı barındıran Cin Ali Müzesinde eski dönemlerde öğrencilerin öğrenim görürken nasıl yöntemler uygulandığı gözler önüne serliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER