Bunu yaptırmayan araç sahiplerine faizli ödeme şoku! Ankara trafiğinde aman dikkat bedeli 8197 TL oldu

Türkiye'de araçların belirli periyotlar dahilinde muayene edilmesi gerekiyor. Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla zorunlu olan araç muayene ücretlerine yeni yılda zam gelirken zamlı bedeller araç sahiplerine yansıtılıyor. Bu çerçevede muayene geciktirenlerin ödemesi gereken ücretlere her geçen gün faiz işlediği bildirildi.

Bunu yaptırmayan araç sahiplerine faizli ödeme şoku! Ankara trafiğinde aman dikkat bedeli 8197 TL oldu

Araç sahiplerinin bazı sorumlulukları üstlenerek araç bakımlarını doğru zamanlarda yaptırması gerekiyor. Araçların belirli zamanlarda zorunlu araç muayenesine girmesi gerekiyor. Araç sahiplerinin muayene tarihlerini yakından takip etmesi gerekirken muayene ücretlerine de yeni yılla birlikte zam geldi. 2024 yılı TÜVTÜRK araç muayene ücreti artarken araç muayene fiyatlarının yanı sıra bunu geciktirenler için uygulanan faiz oranı da arttı. Araç muayene ücreti ve araç muayenesi yaptırmama cezası da artış gösteren kalemler arasında yer alırken 2024 yılı ile beraber bu rakamlar merak konusu oldu.

TÜVTÜRK tarafından yapılan araç muayenelerinin güncel ücret tarifesi merak edilirken muayene gecikme ücreti, yaptırmama cezası da sorgulanan kalemler arasında yer aldı. Otomobil muayene fiyat listesi 2024 yılında güncellenirken bu muayeneleri belirlenen tarihlerde yaptırmayanlar yüzde 5 oranında gecikme bedeli ödemek zorunda kalacak.

ARAÇ MUAYENESİNİ GECİKTİREN CEZALI ÜCRET ÖDEYECEK

Otomobillerde yılın belirli dönemlerinde yaptırılması zorunlu olan araç muayenesi yer alıyor. Otomobil muayene ücretleri de yeni yılla beraber zamlanırken araç muayenesi geciktirme ve yaptırmama cezası da güncellendi. TÜVTÜRK'ün yaptığı açıklamada ''Muayene süresi geçen araçlardan muayene geçerlilik tarihinden itibaren gecikme bedeli alınmakta olduğunu önemle hatırlatmak isteriz.'' denildi.

Bunu yaptırmayan araç sahiplerine faizli ödeme şoku! Ankara trafiğinde aman dikkat bedeli 8197 TL oldu

Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla araç muayenesini süresinde yaptırmamış olan araç sahipleri, muayene süresi geçirilen her ay için tahsili gereken yüzde 5 gecikme bedeli ödeyecek. Gecikme bedeli tutarları Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığına aktarılacak. TÜVTÜRK güncel araç muayene fiyat listesi 2024 yılında bir otomobil için; 1.821,60 TL iken bu ücreti ödemeyen ve muayene tarihini de geciktirenlerde gecikme paylı alınıyor. Gecikme bedeli araç muayene süresine uymayanlardan tahsil ediliyor.

8197 TL CEZALI TUTAR ÖDEMEK ZORUNDA KALABİLİRSİNİZ

TÜVTÜRK'te yer alan bilgilere göre; 2918 sayılı "Karayolları Trafik Kanunu"nun 35. maddesi" kapsamında muayene süresi geçirilen her araçtan gecikilen her ay için muayene ücreti yüzde 5 oranında fazla bedel ile tahsil ediliyor. Buna göre yapılan örnek hesaplamada;

Araç muayenesinin son geçerlik tarihi 10 Ocak 2018 olan araç sahibi, 10 Ocak 2024 tarihinde muayeneye giderse muayene ücreti olan bin 821 lira lira 60 kuruşa ek olarak 6 bin 375 lira 60 kuruş gecikme bedeli ödeyecek ve toplamda 8 bin 197 lira 20 kuruş ödemek durumunda kalacak.

Bunu yaptırmayan araç sahiplerine faizli ödeme şoku! Ankara trafiğinde aman dikkat bedeli 8197 TL oldu - Resim : 2

Bu durumda araç sahibi araç muayenesini geciktirerek trafiğe çıkmaktan toplamda 8 bin 197 TL cezalı ödeme yapmak durumunda kalacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER