Bu lezzetin en yakınında Ankaralılar var! Kışın şifa deposu o ellerden çıkıyor

Başkent Ankara'nın kendine özgü pek çok lezzeti bulunuyor. Bazı lezzetlerinin ünü dünya ülkelerine kadar yayılmışken kışın gelmesi ile birlikte de sofralarda çeşit çeşit turşular yerini aldı.

Bu lezzetin en yakınında Ankaralılar var! Kışın şifa deposu o ellerden çıkıyor

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi ve şifa deposu olan turşular sofralarda yerini almaya başladı. Turşu denince akla ilk olarak Ankara gelirken kentin meşhur Çubuk Turşusu da rağbet görmeye devam ediyor. Soğuk geçen kış aylarının vazgeçilmezi turşular, tezgahlardaki yerini de alırken çeşit çeşit turşulara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

İçerisinde barındırdığı antioksidan özelliği ile oldukça tercih edilen turşular, tezgahlarda yerini aldı. Bağışıklığı güçlendirmesi, metabolizmayı hızlandırması, kan şekerini dengelemesi ve soğuk algınlığına iyi gelmesi nedeniyle kilo işi ile satışlarına devam ediliyor.

KIŞ SOFRALARININ VAZGEÇİLMESİ TURŞULAR YOK SATIYOR

Salatalık, biber, domates gibi turşular antioksidan özelliğinden dolayı faydaları ile tüketilmesi gereken başlıca besinler arasında yer alıyor.

Bu lezzetin en yakınında Ankaralılar var! Kışın şifa deposu o ellerden çıkıyor

Turşu satıcıları kışın gelmesiyle birlikte turşuya olan rağbetin arttığını ifade ederken ‘’İşlerimiz kışın olduğu için biraz daha açıldı. Turşunun antioksidan özelliğinden dolayı çok faydaları var. Ben gençlerimizin bilakis turşuya daha çok ilgi göstermesini istiyorum.

Bu lezzetin en yakınında Ankaralılar var! Kışın şifa deposu o ellerden çıkıyor - Resim : 2

Acılı, acısız. Turşu sulu, şalgam sulu her çeşit turşu mevcut. Yani ben çok faydalı bir yiyecek olduğunu düşünüyorum. Bir kere havanın soğuk olmasından dolayı, içeriğinin hafif acılı olmasından dolayı kızdırıyor" dedi.

Bu lezzetin en yakınında Ankaralılar var! Kışın şifa deposu o ellerden çıkıyor - Resim : 3

Ankara'nın Çubuk ilçesinde de hünerli ellerden çıkan turşulara rağbet devam ederken özellikle salatalık turşusu adeta yok satıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER