Bu kule Türkiye'de sadece 2 yerde var, biri Ankara'da!

Geçmiş dönemlerden itibaren Türk halkında havacılığa yönelik ilgi giderek arttı. Günümüzde spor ve askeri anlamda havacılıkta bir çok teknik imkana sahip Türkiye'de süreç içinde önemli yapılar inşa edildi.

Bu kule Türkiye'de sadece 2 yerde var, biri Ankara'da!

Havacılık hem sosyal hayatta hem de askeri güç olarak ülkeler için hep önemli bir alan olarak işaret ediliyor. Türkiye'de de yüzyıllardır yapılan çalışmalar ile havacılıkta daha iyi bir konuma gelme hedeflenirken aynı zamanda insanların bu alana ilgisinin yüksek olması hedefleniyor.

Konu ile ilgili olarak Başkentte inşa edilen ve 1937 yılında hizmete açılan 41 metrelik Ankara Paraşüt Kulesi şehrin merkezinde yer alan sembol yapılar arasında yer alıyor. Ülkemizde Cumhuriyetin henüz ilk yıllarında havacılığa verilen önemden dolayı 3 büyük şehirde bir paraşüt kulesi yapılması için çalışmalara başlanmıştı. Ankara ve İzmir'de yapılan kule projesi İstanbul'da maddiyattan ötürü iptal edildi.

Bu kule Türkiye'de sadece 2 yerde var, biri Ankara'da!

KULE, HAVACILIĞA İLGİSİ OLANLARI BEKLİYOR

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Ankara Paraşüt Kulesi aynı zamanda müze olarak geniş bir alan içinde bulunuyor. Bu yeri ziyaret eden vatandaşlar eski yıllarda kullanılan uçakları ve havacılığa dair materyallerin gösterildiği sergiyi yakından inceleme fırsatına sahip oluyor.

Ankara Paraşüt Kulesi günümüzde havacılık tutkunları için önemli bir adres olmayı sürdürüyor. Burada çeşitli dönemlerde gerçekleşen paraşütle atlama etkinlikleri ile insanların havacılık konusunda daha istekli olması sağlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER