Bu hizmeti 7 gün 24 saat yalnızca Ankaralılar alıyor! Bir telefon yetiyor anında müdahale ediliyor

Başkent Ankara'da hizmetlerine devam eden belediyelerin çalışmaları hız kesmeden devam ederken bu çalışmalara ilişkin vatandaşlar da bilgilendirilmeye devam ediyor. Ankara'daki belediyelerin bazı hizmetleri ücretsiz olarak sunulurken bu hizmetlere dair bilgi sahibi olmayan Ankaralılar için bir hizmeti daha derledik.

Bu hizmeti 7 gün 24 saat yalnızca Ankaralılar alıyor! Bir telefon yetiyor anında müdahale ediliyor

Ülkemizdeki pek çok belediye vatandaşlara sundukları hizmetlerle gündeme gelmeye devam ediyor. Başkent Ankara'da da belediyelerin hizmetleri vatandaşların gündeminde yer alırken bu hizmetlere ilişkin de bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarını sürdürüyor. Ankara'nın ilçe belediyeleri çalışmalarına hız kesmeden devam ederken pek çok ücretsiz hizmeti de Ankara halkına sunuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) hizmetleri devam ederken Başkentlilere destek olmak amacıyla önemli bir proje başlatan belediye 7 gün 24 saat esası ile vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet sunuyor. İnsan odaklı ve sosyal bir belediyecilik anlayışı sürdürdüğünü belirten ABB, kentte pek çok hizmeti ücretsiz olarak sunarken başlattığı hasta nakil aracı hizmeti ile vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor. Bu hizmetle ilgili detayları bilmeyen Ankaralılar için Haberankara.com olarak detayları derlediğimiz içerikte ücretsiz hasta nakil araçlarını nasıl kullanabileceğiniz bilgisine de yer verdik.

ANKARA'DA BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ HASTA NAKİL ARACI HİZMETİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmetlerine devam eden 17 hasta nakil aracı, 7 diyaliz aracı ve 79 personel bulunuyor.

Bu hizmeti 7 gün 24 saat yalnızca Ankaralılar alıyor! Bir telefon yetiyor anında müdahale ediliyor

Başkent 153 Çağrı Merkezi’ne gelen hasta ve engelli vatandaşların ihtiyaçları kapsamında kamu hastanelerine taşıma hizmeti verilirken bu hizmet 7 gün 24 saat esası ile sürüyor. Ankaralıların tamamen ücretsiz olarak yararlandığı bu hizmet kapsamında 24 saat hizmet veren ambulanslarla yatağa bağımlı durumdaki hastalar sağlık personeli eşliğinde hastaneye götürülüyor ve gerekli tedavi işlemlerinin ardından tekrar evlerine bırakılıyor.

Bu hizmeti 7 gün 24 saat yalnızca Ankaralılar alıyor! Bir telefon yetiyor anında müdahale ediliyor - Resim : 2

Ayrıca böbrek rahatsızlığı bulunan ve sürekli diyalize girmek zorunda olan hastalara da hizmet veren ABB, diyaliz hastaları için ikamet ettikleri semt, tedavi gördükleri diyaliz merkezleri ve tedavi günleri konusunda özel bir program hazırlıyor. Diyaliz hastaları, hazırlanan program çerçevesinde evlerinden alınıp diyaliz merkezlerine, diyalizden sonra da evlerine kadar götürülüyor.

Bu hizmeti 7 gün 24 saat yalnızca Ankaralılar alıyor! Bir telefon yetiyor anında müdahale ediliyor - Resim : 3

Ankaralılar ücretsiz hasta nakil hizmetinden yararlanmak için Başkent 153 numaralı telefonu arayarak bilgi alabiliyor. İşlemlerini tamamlamalarının ardından da 7 gün 24 saat 17 hasta nakil aracı, 7 diyaliz aracı ve 79 personelin bağlı bulunduğu bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER