Bu destekten Ankaralılardan başkası yararlanamıyor! Başvurular devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirdeki tarım faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi adına çiftçilere destekler sürüyor. Bu kapsamda yapılan destek ödemesi için son tarih 30 Mart olarak belirlendi.

Bu destekten Ankaralılardan başkası yararlanamıyor! Başvurular devam ediyor

Ankara, bünyesinde barındırdığı tarım arazileri ve çiftçilik faaliyetleri ile adından söz ettiriyor. İç Anadolu iklimine bağlı olarak şehrin özellikle kırsal kesimlerinde yetiştirilen ürünler şehir ve ülkenin farklı noktalarına satılarak ekonomiye katkı sağlanıyor.

Ülke ekonomisinin can damarı olarak görülen tarım faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devamı için yerel yönetimlerde de çiftçilere destekler sürüyor. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yayınlayarak 30 Mart'a kadar devam edecek desteğin detaylarını paylaştı.Bu destekten Ankaralılardan başkası yararlanamıyor! Başvurular devam ediyor

ARICILARA FONDAN ARI YEMİ DESTEĞİ

Ankara genelinde aracılık mesleği yapan vatandaşlara yönelik yapılan paylaşımda “Arı varsa tarım, üretim varsa gelecek vardır” ifadeleri yer aldı. Söz konusu desteğin detaylarında ise Ankara Büyükşehir Belediyesi " Arıcılık üzerine çalışan yerli üreticilerimizi desteklemek ve küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini ekonomik düzeyde azaltmak amacıyla, %75 Hibe, %25 Arıcı Katkı Paylı Fondan Arı Yemi Desteğimiz başlıyor" ifadelerini kullandı.

SON GÜN 30 MART

Belediye tarafından yapılan destek 30 Mart Cumartesi gününe kadar devam edecek. Başvurularhttps://baskenttarim.ankara.bel.tr/ adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

Önceki haftalarda da arıcılara yönelik desteklerini sürdüren ve onlara yönelik eğitimler veren ABB'nin başlattığı desteklere ilginin yoğun olması bekleniyor. İlerleyen günlerde yeni destek paylaşımlarının da yapılması tahmin ediliyor.

SONRAKİ HABER