Bu desteği yalnızca Ankaralıları aldı! Cebinde o karttan olanların yüzü güldü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şehirdeki projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yavaş çiftçilerin Başkent Kart ile mazot desteği alabildiğini ifade etti.

Bu desteği yalnızca Ankaralılar aldı! Cebinde o karttan olanların yüzü güldü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş özellikle çiftçileri yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Başkan Yavaş seçim çalışmaları kapsamında bir araya geldiği vatandaşlara 5 yıl boyunca verdikleri desteklerden bahsetti.

ÇİFTÇİLERDEN ABB'YE TEŞEKKÜR

Başkan Yavaş konuşmasında Ankaralı çiftçilere yönelik yapılan mazot yardımını anlattı ve “Ankaranın en iyi bildiği işe geri dönmesi için kırsal kalınma desteklerine başladık” dedi. ABB tarafından yapılan destek ödemeleri kapsamında kırsal kesimde faaliyet gösteren çiftçilere mazot desteği verildiği ve onların ekonomik olarak rahatlatılmasının sağlandığı vurgulandı.

Konu ile ilgili konuşan Ankaralı çiftçilerde yapılan yardımın çiftçilere büyük bir katkısının olduğunu ve bu durumdan çok memnun olduklarını ifade ettiler. Şimdiye kadar böyle bir desteklerinin olmadığını söyleyen çiftçiler bu desteğin devamının gelmesini temenni ettiklerini söylediler.

Araçlarının deposunu doldurmak için zorlandıklarını fakat bu durumun artık olmadığını söyleyen çiftçiler eğer destek olmasaydı daha az dönüm arazide tarım yapmak zorunda kalacaklarını ve yapılan yardımın çiftçiye büyük bir katkı olduğunu vurguladılar.

MAZOT DESTEĞİ NEDİR?

ABB tarafından her yıl çiftçilere yapılan duyurular ve alınan başvurular sonucunda mazot desteği sağlanıyor. Söz konusu destek alınması için çiftçilerin kendine ait traktör ruhsatı ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi olması gerekiyor. Şartı sağlayan çiftçilere en az 5 en fazla 20 dekar üzerinden destek veriliyor.

SONRAKİ HABER