Boş araziyi Ankara Büyükşehir Belediyesi parka çevirdi! Altında ne var bilemezsiniz

Ankara Büyükşehir Belediyesi alt ve üst yapı çalışmalarına tüm hızı ile devam ederken bu kapsamda bu kapsamda atıl durumda bulunan boş arazide gelen talepler üzerine yeniden düzenlendi.

Boş araziyi Ankara Büyükşehir Belediyesi parka çevirdi! Altında ne var bilemezsiniz

Ankara'da vatandaşların taleplerini dinleyerek çözümler üretmeye devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu projelerden birini daha hayata geçirdi. ABB vatandaşların taleplerini dinledi ve Kapalı Otopark ve Meydan Tasarım Projesi'ni tamamladı. Yıllardır atıl durumda bulunan boş arazi ABB ekiplerinin hummalı çalışmaları sonucunda hem vatandaşlar için bir park haline getirildi hem de bölgede bulunan otopark sorunu çözüldü.

KORU MAHALLESİ KAPALI OTOPARK VE MEYDAN TASARIM PROJESİ TAMAMLANDI!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Koru Mahallesi sakinlerinin talepleri doğrultusunda başlattığı “Kapalı Otopark ve Meydan Tasarım Projesi”ni tamamladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarına ve taleplerine göre yeni projeler hayata geçirmeye devam ediyor.

Boş araziyi Ankara Büyükşehir Belediyesi parka çevirdi! Altında ne var bilemezsiniz

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Çankaya ilçesi Koru Mahallesi’ndeki Ankaralılar Caddesi’nde yıllardır atıl durumda bulunan boş arazide gerçekleştirilen “Kapalı Otopark ve Meydan Tasarım Projesi” tamamlandı.

Boş araziyi Ankara Büyükşehir Belediyesi parka çevirdi! Altında ne var bilemezsiniz - Resim : 2

Toplamda 9 bin 653 metrekare arsa alanı üzerine inşa edilen projede, 12 bin 951 metrekare kapalı kullanım alanına sahip 2 katlı kapalı otopark yer aldı. 330 yakıtlı, 23 elektrikli ve 22 engelli araç kapasitesine sahip otoparkta, 2 adet asansör ile katlarda bay-bayan ve engelli tuvaletleri de yapıldı.

Otopark bölümünün üst bölümünde ise kent meydanı yer aldı. Kent meydanında yeşil alan düzenlemelerine de yer verilirken amfi tiyatro, süs havuzu, su perdeleri ve çeşitli sosyal alanlarla dinlenme alanları da yer aldı. Parkı ziyaret eden vatandaşlar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkürlerini sunarken beğenilerini dile getirdiler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER