Bayram tatiline gidecek Ankaralılar dikkat! Yola çıkacaklara lastik uyarısı geldi

Hem Ramazan bayramının yaklaşması hem de Pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimlere kısa bir zaman kalmasının ardından vatandaşlar için uzmanlardan yola çıkmadan lastiklerini kontrol ettirmeleri gerektiği konusunda uyarı geldi.

Bayram tatiline gidecek Ankaralılar dikkat! Yola çıkacaklara lastik uyarısı geldi

Bayram tatili için yola çıkacak Ankaralılar dikkat! Bu hafta pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerin yanı sıra bayram tatili için yola çıkacak olan vatandaşlar için uzmanlardan uyarılar peş peşe gelmeye başladı. Konu hakkında yapılan uyarılarda araçları ile yola çıkacak olan kişilerin lastiklerine dikkat etmesi gerektiği belirtildi.

BU TATİLDE YOLA ÇIKACAK ANKARALILAR DİKKAT!

Yola çıkacak vatandaşlar için açıklamalarda bulunan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, vatandaşlar için yaptığı açıklamalarda Türkiye genelinde 1 Aralık 2023'te başlayan zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Nisan itibarıyla sona ereceğini duyurdu.

Bununla birlikte de "geleneksel lastik" denilen yaz lastiğine geçilmesi gerektiğini belirten Erkoç, "Güvenli sürüş, yakıt tasarrufu, performans ve lastik ömrü açısından düşünüldüğünde, mevsimine uygun lastik kullanmak büyük önem taşıyor. Bilindiği gibi bir araçta kazaya sebebiyet veren en önemli unsurlardan biri de lastik kullanımıdır. Mevsimine uygun olmayan lastikler kazalara davetiye çıkarır." dedi.

HEM YAZLIK LASTİKLERİ TAKTIRMALI HEM DE BAKIM YAPTIRILMALI!

Bayram tatilinin yanı sıra 31 Mart seçimleri için özel araçları ile yolculuk yapacak olan kişilere yapılan uyarılarda "31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ve Ramazan Bayramı dolayısıyla özel araçlarıyla yola çıkacak vatandaşlarımız, hem yaz lastiklerini taktırmalı hem de yazlık bakımlarını yaptırmalı." dedi.

Son olarak bayram tatiline de ekleme yapan Erkoç, "Söz konusu bakımları düzenli olarak yaptırırsak araçlarımız yolda kalmaz, herhangi bir olumsuzluk da yaşanmaz. Bayram tatili için yollarda yoğunluk da olacaktır. Sürücülerimizin dikkatli olması, trafikte aceleci davranmaması kazaların yaşanmasını engelleyecektir. Şimdiden yola çıkacaklara hayırlı ve güvenli sürüşler diliyorum." şeklinde açıklamalara yer verdi.

SONRAKİ HABER