Başkente ait daha önce hiç görülmeyen 2 bin fotoğraf gün yüzüne çıkacak!

Ankara’ya ait ve daha önce hiç görüşmemiş 2 bin fotoğraf ve belge Türk Tarih Kurumu tarafından kamuoyu ile paylaşılacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’daki farklı mekanlardaki nadide fotoğrafları gün yüzüne çıkacak.

Başkente ait daha önce hiç görülmeyen 2 bin fotoğraf gün yüzüne çıkacak!

Konu ile ilgili açıklama Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksek Özgen tarafından yapıldı. Özgen, yapmış olduğu açıklamasında 1920 – 1940 yılları arasına ait 2 bin fotoğraf belge Ankara’nın Başkent oluşunun 101. Yılı anısına paylaşılacağını söyledi.

TTK, Ankara’nın Başkent oluşunun yıl dönümü sebebi ile daha önce hiçbir yerde paylaşılmayan ve görülmeyen Başkent fotoğraflarını kamuoyunun erişimine açacak.

Başkente ait daha önce hiç görülmeyen 2 bin fotoğraf gün yüzüne çıkacak!

ÇEVRİM İÇİ OLARAK AÇIKLACAK

Özgen, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi:

“Ankara'nın 1920-1940 yıllarına ait genel görünümünü yansıtan, Ankara'daki kültürel ve fiziki mirasımızın fotoğraflarını ortaya koyan ve her şeyden önemlisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'daki çeşitli mekanlarda fotoğraflarını yansıtan nadide fotoğrafları, başkent oluşumuzun 101. yılı anısına tüm halkımızın hizmetine çevrim içi olarak açacağız"

Başkente ait daha önce hiç görülmeyen 2 bin fotoğraf gün yüzüne çıkacak! - Resim : 2

ERİŞİME AÇILACAK

Kurum olarak bu vizyon doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Özgen, Halil Ethem Eldem, Dericizade Faruk Küçük, Osman Ferit Sağlam gibi önemli koleksiyonları barındıran arşivlerinden Ankara'nın başkent oluşunun 101'inci yılı anısına 2 bin belge ve fotoğrafı kamuoyunun erişimine açacaklarını anlattı.

İLK DEFA GÖRÜLECEK FOTOĞRAFLAR

Ankara’nın Başkent oluşunun 101. Yıl dönümüne özel kamuoyunun ilk defa göreceği fotoğraflar yarından itibaren erişime açılacak. Özgen, yaptığı açıklamasının devamında Başkente ait olan ve daha önce hiçbir yerde görülmeyen 2 bin fotoğraf ve belgeye erişimlerin 13 Ekim Pazar günü başlayacağını söyledi. Fotoğraflara ulaşmak isteyenler TTK’nın resmi web sitesini ziyaret edebilir.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER