Başımıza çamur yağacak! Ankara İzmir İstanbul Antalya göz gözü görmeyecek hayatı felç edecek

Hava durumu verileri yakından takip edilirken yapılan değerlendirmeler vatandaşların gündeminde yer alıyor. Meteoroloji uzmanlarının değerlendirmeler ve uyarılarına ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler için uyarılar peş peşe yapılırken bu çamur yağacağı öğrenildi.

Başımıza çamur yağacak! Ankara İzmir İstanbul Antalya göz gözü görmeyecek hayatı felç edecek

Bahar mevsimine giriş yapmamızla birlikte havların nasıl seyredeceğine ilişkin bilgiler de vatandaşların gündeminde yer aldı. Havaların sıcak mı ya da soğuk olacağını, yağış olup olmayacağını merak edenler araştırmalarını sürdürürken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan rapor ile bu kez havanın tamamen değişeceği ve adeta çamur yağacağı bildirildi.

Türkiye genelinde beş gün boyunca yağışlı hava beklendiğini açıklayan MGM, toz taşınımı uyarısında da bulundu. Toz taşınımının etkili olacağı hafta boyunca rüzgarın da etkisini göstereceği ve sıcaklıkların da 2 ila 4 dereceye kadar azalacağı bildirildi.

TÜRKİYE GENELİNDE TOZ TAŞINIMI ETKİLİ OLACAK

MGM tarafından yapılan hava durumu değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde hava durumunun yağışlı olacağı bildirildi. 2 Mart Cumartesi günü 50'den fazla ilde yağışların etkili olacağı açıklanırken hafta boyunca da sağanak yağışın etkisini sürdüreceği bildirildi.

Başımıza çamur yağacak! Ankara İzmir İstanbul Antalya göz gözü görmeyecek hayatı felç edecek

Bu çerçevede sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalacağı tahmin edilirken etkili sağanak yağışların 6 Mart Çarşamba gününe kadar süreceği bildirildi. Bu çerçevede toz taşınımı için uyarı yapılırken Afrika'dan gelen toz taşınımı olayının cuma gecesi itibariyle başladığı bildirildi. Toz taşınımının 2 Mart Cumartesi günü de devam edeceği belirtilirken etkisini özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi, İstanbul, Çanakkale ve İzmir'de göstereceği kaydedildi. Ankara'da ise yağışların cumartesi akşamından başlayarak çarşamba gününe kadar sürebileceği belirtildi.

Başımıza çamur yağacak! Ankara İzmir İstanbul Antalya göz gözü görmeyecek hayatı felç edecek - Resim : 2

2 Mart Cumartesi günü İstanbul, Ankara, İzmir ve çevre illerde aralıklarla Afrika katkılı çamur yağmuru beklendiği kaydedilirken ‘’Araba yıkamayın, cam silmeyin. Dalından meyve/sebze koparıp yiyecekseniz mutlaka yıkayıp yiyin'' uyarısına yer verildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER