Bakan Şimşek açıkladı! Ankara'da yaşayan ev sahipleri ve kiracılar için yeni dönem

Konut fiyatlarındaki hızlı artış nedeniyle ülkenin bir çok şehrinde olduğu gibi Ankara'da da vatandaşların zorluk yaşamasına sebep olmuştu. Ev sahibi ve kiracılar arasında tartışma yaşanmaması ve anlaşmanın yasal zeminde ilerlemesi için yeni bir çalışma yapılacağı duyuruldu.

Bakan Şimşek açıkladı! Ankara'da yaşayan ev sahipleri ve kiracılar için yeni dönem

Türkiye'de günlük hayatta hakkında en çok tartışma yaşanan konuların başında ev satın alma ve kiralama fiyatlarının çok yüksek seviyelerde seyretmesi geliyor. Kirasının normalin çok üstünde arttırıldığını öne süren kiracılar ve evinde oturan kiracıdan memnun olmayan ev sahiplerinin mahkemelik olmasından dolayı mahkemelerde büyük bir yoğunluk yaşanıyor.

Bakan Şimşek açıkladı! Ankara'da yaşayan ev sahipleri ve kiracılar için yeni dönem

BAKAN ŞİMŞEK DETAYLARI AÇIKLADI

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yapılması zorunlu olan kira sözleşmesi ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten önemli bir açıklama geldi. Bakan Şimşek tarafından bir televizyon programında konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapıldı. Yapılan işlemleri kayıt altına almak istediklerini vurgulayan Bakan Şimşek “Niyetimiz kira sözleşmelerini e-Devlet’ten yapmak. Son iki ayda 420 binden fazla kapıyı çaldık, elimizdeki bilgilerle, fiili durumu karşılaştırdık. Bizim amacımız gönüllü uyumu artırmak. Bu ayın sonunda kira beyannamesi verilmesi lazım” diyerek amaçlarını ortaya koydu.

SÖZLEŞMELER DEVLET GÖZLETİMİNDE OLACAK

Yapılacak uygulama ile ortada bir kira sözleşmesi olduğu halde arka planda farklı adımlar atılmasının önüne geçilmesi planlanıyor. Taraflar arasında olası anlaşmazlık durumlarında sonucu tayin edebilecek bir belgenin devlet gözlemi dahilinde hazırlanması bu uygulama ile sağlanacak. Konu ile ilgili önümüzdeki günlerde ev sahipleri ve kiracılar için yeni açıklamalar yapılması bekleniyor.

SONRAKİ HABER