Ankara'yı böyle turlayabileceğinizi hiç düşünüz mü? İlk adımlar atıldı en çok çevreciler sevinecek!

Son dönemde çevreci ulaşım yöntemlerine olan ilgi devam ediyor. Başkent Ankara'da da çeşitli girişimlerle çevreci ulaşım yöntemlerinin artırılması için çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede yapılan çalışmalara ilişkin gelişmeler de Ankaralıların bilgisine sunulmaya devam ediyor.

Ankara'yı böyle turlayabileceğinizi hiç düşünüz mü? İlk adımlar atıldı en çok çevreciler sevinecek!

Çevre sağlığını korumanın önemine her fırsatta dikkat çekiliyor. Uzmanlar çevre sağlığının korunması için çevreci ulaşım yöntemlerinin kullanılması gerektiğine dikkati çekerken Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kentte çevreci, konforlu ve sürdürülebilir ulaşım için çalışmalarını sürdürüyor.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından koordine edilen ve EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Smart Ankara Projesi kapsamında temin edilen 408 adet elektrikli bisiklet için şarj ünitesi kurulum çalışmaları da bu çerçevede devam ediyor.

ANKARA'NIN 34 FARKLI LOKASYONA 408 ADET ŞARJ ÜNİTESİ KURULACAK

Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı (SKUP) hazırlanması ve Elektrikli Bisiklet Paylaşım Sistemi'nin kurulması amacıyla EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ile daha önce 6 noktaya şarj ünitesi kurularak test edilmişti.

Ankara'yı böyle turlayabileceğinizi hiç düşünüz mü? İlk adımlar atıldı en çok çevreciler sevinecek!

Yapılan testlerin ardından yeni bir aşamaya geçildi. Yetkililer, gelişmiş ve üst model versiyona sahip şarj istasyonlarınınBotanik, Macunköy, Ulus, Gençlik Parkı Gar girişi, Atatürk Kültür Merkezi, Bahçelievler, Bilkent, Koru metro istasyonları ile Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde kurulum ve montajı gerçekleştirildi. Kentte otomobil kullanımının azaltılmasına ve karbon emisyonunun düşürülmesine katkı sağlanması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında EGO Genel Müdürlüğü, tüm şarj istasyonlarının montajını kısa süre içerisinde tamamlamayı planlıyor.

Ankara'yı böyle turlayabileceğinizi hiç düşünüz mü? İlk adımlar atıldı en çok çevreciler sevinecek! - Resim : 2

ÇEVRE DOSTU ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER ANKARA YOLLARINA ÇIKACAK

Elektrikli Bisiklet Paylaşım Sistemi’nin ulaşımı kolaylaştırmanın yanı sıra şehir trafiğini de azaltarak çevre kirliliğini en aza indirecek. Çevreci ulaşım için tercih edilen bu uygulama sayesinde araç kullanmayan vatandaşlar da gelişmeleri takip etmeye başladı.

Ankara'yı böyle turlayabileceğinizi hiç düşünüz mü? İlk adımlar atıldı en çok çevreciler sevinecek! - Resim : 3

EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, “Smart Ankara Projesi, şehrimizi modern, çevre dostu ve etkili ulaşım ağıyla buluşturmak için önemli adımlar atıyor. Proje kapsamında 408 adet yeni elektrikli bisikletin temini yapılmıştı. Şimdi ikinci aşamaya geçilerek 34 farklı lokasyonda toplam 408 adet şarj ünitesinin montajı planlamış ve istasyon kurulum çalışmaları başlamıştır.'' diyerek duyurdu. Bu çerçevede Ankara'nın pek çok noktasında elektrikli bisiklet ulaşımı sağlanmış olacak.

Haberanakra.com

SONRAKİ HABER