Ankara'nın tören ve etkinlik yeriydi: Tarihe karıştı, adı unutulmadı!

Başkent Ankara'da uzun yıllar varlığını sürdüren fakat günümüzde sadece bir anı olarak akıllarda kalan yerler bulunuyor. Bu yerlerden birisi olan Ankara Hipodromu nesiller boyu Ankara için özel bir alan olarak akıllarda yer edindi.

Ankara'nın tören ve etkinlik yeriydi: Tarihe karıştı, adı unutulmadı!

Her yıl resmi bayramlarda gün içinde devlet makamınında katılımıyla Ankara'da bulunan Hipodromda resmi geçitler yapılırdı. Ankara'da yapılan resmi geçitlerin adresi ise Ankara Hipodromu olurdu.

Ankara Hipodromu Cumhuriyetin henüz ilk yıllarında 1934-1936 yıllarında inşa edilerek 1937'de hizmete açılmıştı. Resmi tören haricinde sportif faaliyetlere de sahne olan bu alan 1979 yılında at yarışlarına kapatılmıştı.Ankara'nın tören ve etkinlik yeriydi: Tarihe karıştı, adı unutulmadı!

19 Mayıs 1997 yılında sanatçı Zülfü Livaneli Ankara Hipodromunda yüzbinlerce kişinin katıldığı bir konser vermişti.

YERİNDE ARTIK MİLLET BAHÇESİ VAR

Zaman içinde Ankara'da milli geçit törenlerinin de başka yerde yapılması ile atıl durumda kalan bu alan 2019 yılında yıkıldı. Ankara'nın merkezi bir yerinde bulunan bu alanın olduğu yere ise Başkent Millet Bahçesi inşa edildi.

Ankara'nın tören ve etkinlik yeriydi: Tarihe karıştı, adı unutulmadı! - Resim : 2

Başkent Ankara tarihinde uzun yıllar boyunca bir etkinlik ve tören alanı olarak hizmet veren Ankara Hipodromunun bir zamanlar var olduğu yer Hipodrom caddesi olarak biliniyor. Ankara Hipodromunun hizmetten düşmesinden sonra 1998 yılında Yenimahalle ilçesinde açılan Ankara 75. Yıl Hipodromu günümüzde halen varlığını sürdürüyor.

foto: Uğur Akgöz

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER