Ankara'nın taşı toprağı gerçekten ALTIN oldu! Bu ilçelerde evi arsası olanlar köşeyi dönecek

Ankara'da satılık konut ve arsa fiyatları yükselişe geçerken en değerli ilçeler listesi açıklandı. İşte Ankara'da evi ve arsası olanların yaşayacağı o ilçeler...

Ankara'nın taşı toprağı gerçekten ALTIN oldu! Bu ilçelerde evi arsası olanlar köşeyi dönecek

Ankara'nın taşı toprağı gerçekten ALTIN oldu! Bu ilçelerde evi arsası olanlar köşeyi dönecek - Türkiye'de konut fiyatlarının en çok yükseldiği illerin başını çekti Ankara'da konut ve arsa fiyatlarının şahlandığı ilçeler belli oldu.

Pandemi döneminde insanların hastalıktan kaçmak için kalabalık şehir merkezlerinden uzaklaşarak daha sakin kırsal bölgelere yönelmesi, apartmanlardan kaçarak müstakil evlere yönelmesiyle ilk olarak konut fiyatları ardından da arsa fiyatları uçuşa geçmişti. Hem satılık hem de kiralık ev fiyatları ve arsa fiyatlarında rekor yükseliş yaşanırken Ankara'nın en değerli ilçeleri açıklandı.

ANKARA'DA KONUT VE ARSA FİYATLARI EN ÇOK HANGİ İLÇELERDE, BÖLGELERDE ARTTI?

Gerek emlak yatırımı yapmak isteyenler gerekse de yatırım yapan kişiler emlak piyasasında yaşanan gelişmeleri yakından takip ederken beklenen endeks verileri açıklandı. Ankara'nın en değerli bölgeleri açıklanırken bu bölgelerde evi ve arsası olan kişilere gün doğdu.

Ankara'nın taşı toprağı gerçekten ALTIN oldu! Bu ilçelerde evi arsası olanlar köşeyi dönecek

Ankara'da en çok konut ve arsa satılan iki ilçenin Keçiören ve Çankaya olduğu açıklanırken artan talebe bağlı olarak burada yer alan konut ve arsa fiyatlarının da aşırı değerlendiği ifade edildi. Emlak sektörü temsilcileri Keçierön ve Çankaya ilçesini bu kadar önemli kılan faktörün bu ilçelerde yer alan satılık ve kiralık konutlara olan ilgi olduğunu ifade ediyorlar. Çünkü adeta bu ilçelerde yayımlanan ilanlar peynir ekmek gibi kapışılıyor.

Ankara'nın taşı toprağı gerçekten ALTIN oldu! Bu ilçelerde evi arsası olanlar köşeyi dönecek - Resim : 2

MERKEZ BANKASI KONUT FİYAT ENDEKSİ VERİLERİNE GÖRE ANKARA'DA ORTALAMA KONUT M2 BİRİM FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

Ankara'da ortalama konut m2 birim fiyatı yüzde 96,3 oranında artış göstererek 23 bin 291 TL seviyesine ulaştı. Böylelikle Ankara'da ortalama konut fiyatı 2 milyon 329 bin TL olarak hesaplandı. Ankara'nın özellikle de 6 Şubat depremleri sonrasında yoğun göç alması da emlak piyasası üzerinde baskı oluştururken yaşanan yoğun talep artışı konut ve arsa fiyatlarında yükselişe neden oldu.

SONRAKİ HABER