Ankara'nın şifa deposu! Türkiye'nin ihtiyacı buradan karşılanıyor

Başkent Ankara ile meşhur olan bu yer önemli bir turizm kaynağı olarak biliniyor. Bu yer ayrıca ülkenin gıda anlamında önemli bir ihtiyacının büyük bir kısmını tek başına karşılıyor.

Ankara'nın şifa deposu! Türkiye'nin ihtiyacı buradan karşılanıyor

Türkiye'nin bir çok gölü bulunmasına rağmen bazı yerler yapısı ve kendisinden faydalanılma şeklinden dolayı ayrı bir yerde konumlandırılıyor. Bu göller arasında yer alan ve Türkiye'nin en büyük 2. gölü olan bu yer günümüzde Ankara ile beraber başka illere de sınır durumunda bulunuyor.

HEM TURİZM HEM KAYNAK YERİ

Türkiye'nin en ünlü göllerinden olan Tuz gölü günümüzde insanların hem turizm hem de sağlık açısından sıkça gittiği bir yer olarak biliniyor. Tuz gölü bir yandan da adını verdiği tuz mineralinin önemli bir kaynağı olarak nitelendiriliyor.

Türkiye'nin tuz ihtiyacının yüzde 40'lık bir kısmını tek başına karşılayan Tuz Gölü 80 kilometrelik bir uzunluğa sahip. Havza gölü statüsünde bulunan bu coğrafi alan göçmen kuşlarında uğrak noktası olarak ayrı bir önem arz ediyor. Bölgede su arazisinin az olmasından dolayı flamingo gibi kuşlar belirli dönemlerde bu yere geliyor.

Ankara'nın şifa deposu! Türkiye'nin ihtiyacı buradan karşılanıyor

HASTALAR ŞİFA İÇİN TUZ GÖLÜNE GİDİYOR

Görsel anlamda da özel bir deneyim yaşatan Tuz Gölü bir çok hastalıktan dolayı vatandaşların sıkça uğradığı bir yer olarak ayrı bir konumda bulunuyor. Bir çok yerden vatandaşlar ayak kokusu, egzama, kramp ve eklem ağrısı gibi rahatsızlıklarından dolayı Tuz gölüne gitmeyi tercih ediyor.

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine çok yakın bir konumda bulunan Tuz Gölü başkentli vatandaşları sıkça ağırlamaya devam ediyor. İlerleyen dönemlerde de Tuz Gölü'nün mevcut önemini sürdürmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER