Ankara’nın saklı cenneti Kıbrıs Kanyonu hayran bırakıyor!

Ankara’nın doğal güzellikleri arasında yer alan Kıbrıs Kanyonu ziyaretçilerin uğrak yeri olurken sunduğu görsel şölen ile kendisine hayran bırakıyor.

Ankara’nın saklı cenneti Kıbrıs Kanyonu hayran bırakıyor!

Ankara kent yaşamı ile doğal yaşamı birbirine çok yakın bir şekilde sunan nadir şehirler arasında bulunuyor. Bu açıdan Ankara’nın diğer kentlere göre Başkant olmasının yanında ek bir özelliği bulunuyor. Bu özellik turizm anlamında da Ankara’ya önemli katkılar sağlıyor. Ankara’nın en özel doğal güzellikleri arasında ise diğerlerine göre daha az bilinen Kıbrıs Kanyonu yer alıyor.

SAKLI CENNET!

Mamak ilçesinde bulunan Kıbrıs Kanyonu adeta saklı bir cennet olarak tanımlanıyor. Bu alan çok çeşitli florası ve faunasıyla öne çıkıyor. Aynı zamanda çok sayıda canlı türüne Kıbrıs Kanyonu ev sahipliği de yapıyor.

Ankara’nın saklı cenneti Kıbrıs Kanyonu hayran bırakıyor!

ANKARA'NIN SU İJHTİYACI BURADAN KARŞILANIYORDU!

Elmadağ eteklerinde Kıbrıs köyüne ulaşan bir vadi konumunda olan kanyon yaban hayvanlarının da yaşam alanı olmasıyla dikkat çekiyor. Kıbrıs Kanyonu’nun oldukça önemli bazı özellikleri bulunuyor. Burası zamanında Ankara’nın su ihtiyacını karşılıyordu. Bunun yanında Ulus’ta bulunan Roma Hamamı’nın su ihtiyacı da buradan gideriliyor. Bunun için de Romalılardan kalan su arkları halen daha görülebiliyor. Ormanın içinde yer alan Kıbrıs Kanyonu oksijen deposu olarak da hizmet görüyor.

Ankara’nın saklı cenneti Kıbrıs Kanyonu hayran bırakıyor! - Resim : 2

ŞELALELER HAYRAN BIRAKIYOR

Kıbrıs Kanyonu’nu ziyaret edenler aynı alanın içinde Kıbrıs köyü şelalesini ve Kıbrıs köyü piknik alanını da bulabiliyorlar. Bu alan içerisinde çok sayıda şelalenin yer alması görsel şöleni daha da güzelleştiriyor.

KORUMA ALTINDA BULUNUYOR

Kıbrıs Kanyonu 3. derece doğal sit alanı ve 1. derece arkeolojik sit alanı olduğu için çok daha önemli bir yer halinde gelirken koruma altında bulunuyor.

Ankara’nın saklı cenneti Kıbrıs Kanyonu hayran bırakıyor! - Resim : 3

Karadeniz ikliminin hissedildiği Kıbrıs Kanyonu’nda uzunluk 8 kilometreyi buluyor. Kanyon doğal ve tarihi güzelliği bir arada sunuyor.

SONRAKİ HABER