Ankara'nın rehavetinden sıkılanların adresi olacak! Bu proje sayesinde 90 dakikada yeni bir şehri keşfetmeye hazır olun

Ülkemizdeki ulaşım ağlarının gelişmesi için yürütülen projeler kapsamında Başkent Ankara'da yaşayanları sevindirecek bir haber daha verildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni bir hızlı tren projesinin müjdesinin verirken Ankaralıların gezi rotaları da yeniden belirlenmiş olacak.

Ankara'nın rehavetinden sıkılanların adresi olacak! Bu proje sayesinde 90 dakikada yeni bir şehri keşfetmeye hazır olun

Türkiye'de Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarının gelişmesi için çalışmalar devam ediyor. Vatandaşın ülkemiz genelinde YHT projelerinin yaygınlaşması için talebi sürerken Türkiye'nin kalbi konumundaki Ankara'nın neredeyse tüm şehirlere bağlantısının olmasıyla beraber YHT projeleri de kent halkı tarafından yakından takip ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice - Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin 2024 yılında ihale edileceğini söylerken çalışmalara da başlanacağını bildirdi. Proje kapsamında Ankaralıların da araştırmaları arttı.

Çorum'un Doğu - Batı ve Kuzey - Güney koridorlarında merkez konumunda bulunması göz önüne alınırken hattın 120 kilometre uzunluğunda olacağı bildirildi. Bu hattın tamamlanması ile beraberAnkara - Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu ile entegre olacağı açıklandı. Ankaralı geziseverler ise söz konusu hat ile yeni gezi rotaları hakkında araştırma yapmaya başladı.

ANKARA VE ÇORUM ARASI 90 DAKİKAYA DÜŞECEK

Bakan Uraloğlu, devreye alınacak hatla birlikte Ankara ile Çorum arası mesafenin 90 dakikaya düşeceğini bildirdi. Bu kapsamda tarihi bir gezi rotası olabilecek Çorum'u ziyaret etmek Çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak hattımızda hızlı tren seferleri düzenleyeceğiz.

Ankara'nın rehavetinden sıkılanların adresi olacak! Bu proje sayesinde 90 dakikada yeni bir şehri keşfetmeye hazır olun

Hattımızın devreye girmesi ile birlikte 240 kilometre olan Ankara-Kırıkkale-Çorum arasında yaklaşık 3,5-4 saat süren ulaşım süresi, 1,5 saatten daha kısa sürecek." diye konuştu. Bakan Uraloğlu, Uraloğlu, "Yolumuz; Çorum-Ankara Devlet Yolu’nu İskilip-Tosya bağlantısı ile TETEK güzergahına, İskilip-Bayat bağlantısı ile de Kastamonu-Çankırı-Kırıkkale Devlet Yolu'na bağlıyor. Bu güzergah, Delice-Kırıkkale-Ankara yönünde trafik yoğunluğu olduğu dönemlerde Orta ve Doğu Karadeniz'den Ankara yönüne alternatif yol olarak kullanılması bakımından oldukça önemlidir." dedi.

Ankara'nın rehavetinden sıkılanların adresi olacak! Bu proje sayesinde 90 dakikada yeni bir şehri keşfetmeye hazır olun - Resim : 2

ANKARA'YA DOĞRUDAN YÜKSEK HIZLI TRENLE GİDİLEBİLECEK

Uraloğlu, Çorum'dan Ankara'ya yaklaşık 1,5 saatte hızlı tren hattıyla gidilebileceğini açıklarken ‘’Oradan İstanbul, şimdilik 4 saat ama orada süper hızlı tren yaptığımızda Ankara ile İstanbul arası da 85 dakika olacak. O zaman buradan bir Çorumlu kardeşimiz bindiğinde 2,5 - 3 saatte İstanbul'da olacak." ifadelerini kullandı.

Ankara'nın rehavetinden sıkılanların adresi olacak! Bu proje sayesinde 90 dakikada yeni bir şehri keşfetmeye hazır olun - Resim : 3

Ankaralılar ise Çorum tarihine tanıklık etmek için devreye alınacak projeyle gün içinde Çorum'a gidiş - dönüş yapma imkanı elde edecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER