Ankara'nın o ilçesinde her şey geri dönüşüyor! Adeta açık hava müzesi her köşesi fotoğraf karesi

Ankara'da keşfedilmesi gereken yerler saymakla bitmiyor. Ankara'da açık hava müzesi tadında bulunan bir alan belediyenin girişimleri ile ilçeye kazandırılırken detayları Haberankara.com okurları için derledik.

Ankara'nın o ilçesinde her şey geri dönüşüyor! Adeta açık hava müzesi her köşesi fotoğraf karesi

Ülkemizde belediyelerin girişimleri ile hayata kazandırılan alanlar ve bu kapsamda geliştirilen projeler merakla takip ediliyor. Ankara'da da ilçe belediyelerinin projeleri büyük bir ilgi ile takip edilirken Sincan Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ekolojik Köy'de sıfır atık projesi destekleniyor.

Sincan Belediyesi Yenikent semtinde inşa ettiği çiftlikle dikkati çekiyor. Eko - Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi’nde hiçbir ürün israf edilmiyor ve dönüştürülerek yeniden kullanıma sunuluyor. Merkez içindeki çocuk parkı, kümes, hayvan kulübeleri atık malzemelerden yapılırken nostaljik kıl çadırının elektriği ise güneş ve rüzgârdan elde ediliyor.

SİNCAN'DAKİ BU ÇİFTLİKTE HER ŞEY YENİDEN DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Yenikent semtinde bulunan Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi adeta bir açık hava müzesi gibi hizmet veriyor. Binlerce kişinin ziyaret ettiği merkezde atıklar dönüştürülerek kullanıma sunuluyor. Merkezde tamamı atık malzemelerden oluşan bir çocuk parkı da bulunuyor.

Ankara'nın o ilçesinde her şey geri dönüşüyor! Adeta açık hava müzesi her köşesi fotoğraf karesi

Araba tekerleği, tahta ve çeşitli metaller birleştirilerek ortaya çocukların dikkatini çeken bir park çıktı. Atık ağaç parçalarından mescit, köpek kulübesi, çardak ve göletin bulunduğu alana bir tekne yapıldı. Sıfır atık müzesinde ise atıkların dönüştürülmesinde kullanılan aletler ve ortaya çıkarılan ürünler sergileniyor.

Ankara'nın o ilçesinde her şey geri dönüşüyor! Adeta açık hava müzesi her köşesi fotoğraf karesi - Resim : 2

HER ŞEY ATIKLARDAN DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Çocuklara ve gençlere geri dönüşüm bilinci aşılamak amacıyla kurulan Eko-Çiftlik’te aynı zamanda sebze ve meyve atıklarından kompost gübre üretiliyor. Solucan gübresi, kurtçuk, biyogaz, sirke üretiminin yanında yaz mevsiminde yetiştirilen sebze ve meyve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Ankara'nın o ilçesinde her şey geri dönüşüyor! Adeta açık hava müzesi her köşesi fotoğraf karesi - Resim : 3

Eko-Çiftlik’te bulunan ve nostaljik görünümüyle ilgi çeken kıl çadırın elektrik ihtiyacı güneş paneli ve rüzgar gülünden sağlanıyor. Böylece hem ekonomik hem de çevre dostu yöntemlerle tasarruf ediliyor, hem de ziyarete gelen çocuklar bilinçleniyor.

Ankara'nın o ilçesinde her şey geri dönüşüyor! Adeta açık hava müzesi her köşesi fotoğraf karesi - Resim : 4

Sincan Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında vatandaşların ilgisi devam ederken özellikle çocukların da bu alanda atık bilincinin de oluşturulmasına katkı sağlanıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER