Ankara'nın merkezinde terkedilmiş köy! Kimse girmiyor, söylentilerin ardı arkası kesilmiyor

Başkent Ankara ünlü tarihi yerleri olduğu kadar gizemli ve merak uyandıran yerleri ile de dikkat çekiyor. Bu yerler arasında bulunan Kayı köyü ise duyanları kendine çekmeyi başarıyor.

Ankara'nın merkezinde terkedilmiş köy!

Günümüzde bir tarihi bölge ne kadar önemli olursa olsun insanların orayı ziyaret etme isteğinde farklı etkenler rol oynuyor. Yerleşim yerlerinin hikayesi ise o yerleri özel kılan şeylerin başında geliyor.

Ankara'nın Sincan ilçesinde bulunan Kayı Köyü de hikayesi ile merak uyandırıyor. Terkedilmiş durumda olan Kayı Köyü çeşitli efsane ve söylentiler ile anılıyor. Adını Oğuzların Kayı boyundan alan bu köy Sincan ilçesi sınırlarında yer alıyor.

KÖYÜN BOŞALTILMA SEBEBİ

Atıl durumdaki yapıların halen ayakta durduğu bu köy heyelan korkusundan dolayı boşaltılmış bir yer olarak ifade ediliyor. Köye gelenler ise bu yerde halen ayakta duran Hasan Dede Türbesini ziyaret edebiliyor.

Ankara'nın merkezinde terkedilmiş köy! Kimse girmiyor, söylentilerin ardı arkası kesilmiyor

Köy hakkında bir çok korkutucu hikaye bulunmasına rağmen emekli öğretmen Hidayet Uluşan bura ilgili tarihi bilgiler vererek insanları aydınlattı. Uluşan "Bu köy Ertuğrul Gazi'nin Söğüt'e giderken bırakıp geçtiği 5 hanelik bir kabileymiş. Köyün yakınından geçen dereye lağım suları aktığı için köyde koku yaptı. Bir de kayma tehlikesi nedeniyle köy farklı bir yere taşındı. Köyün alanı dar ve kısıtlı olduğu için yeni nesil için ev yapma imkanı bulamadık” şeklinde konuştu.

İLGİLİ BİRİMLERE UYARI

Emekli öğretmen kayı köyüne art niyetli insanların gelmeye başladığını ve durumdan rahatsız olduklarını ifade etti. Bu köy ile ilgili yeni bir çalışma yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER