Ankara'nın merkezinde ama kimin yaptığı bilinmiyor! İki örnekten birisi

Yüzlerce yıldır ayakta olan eserler her dönem ilgi çekmeyi başarıyor. Zaman içinde kıymeti daha çok anlaşılan bu eserlere her yerde olduğu gibi Ankara'da da büyük alaka gösteriyor.

Ankara'nın merkezinde ama kimin yaptığı bilinmiyor! İki örnekten birisi

Ankara, metropol bir şehir olması ve yoğun yapılaşmadan dolayı tarihi eserlerin daha çok mekan ve müzelerde yer aldığı bir il olarak biliniyor. Şehirde günlük hayatta asırlardır varlığını sürdüren yapıların görülme ihtimalinin azlığı, görünenlere gösterilen ilginin artmasına neden oluyor.

Bu kapsamda Ankara'da çoğu kişinin gördüğü fakat hikayesinin ne olduğunu bilmediği bir köprü bulunuyor. Köprü denildiğinde daha çok Akköprü'yü hatırlayan Ankara halkı benzer bir yapıya daha ev sahipliği yapıyor.

HAKKINDA BİR BİLGİ OLMAYAN KÖPRÜ

Keçiören ilçesinde yer alan Aynalı Köprü hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Bir kitabesi olmadığı için hakkındaki bilgilerin tahminden öteye gitmediği Aynalı Köprünün Osmanlı döneminde yapıldığı düşünülüyor.

foto: berk erkent

Çubuk çayı üzerinde bulunan iki tarihi köprüden birisi olan Aynalı Köprü günümüzde halen kullanılmaya devam ediyor. Vatandaşların yürüyerek geçebildiği köprü bölge sakinleri için önemli bir yapı olarak varlığını sürdürüyor.

2018 yılında bir restorasyon çalışmasının yapıldığı köprü Ankara'nın merkezi yerleşim yerlerindeki az sayıda tarihi eserlerden birisi olarak biliniyor. Köprü dönem dönem benzer bakımlardan geçiriliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER