Ankara'nın ilk futbol maçı burada oynanmıştı! Şimdi yerinde yeller esiyor

Dünyanın en sevdiği spor branşı olan futbol aynı ilgi ve alakayı ülkemizde de görüyor. Geçmişten bu gününe başarılarla dolu tarihleri olan futbol takımları Türk futbolseverler için birçok şeyden önde geliyor.

Ankara'nın ilk futbol maçı burada oynanmıştı! Şimdi yerinde yeller esiyor

Bir spor organizasyonu olmasının çok üstünde anlam ifade eden futbol, Türkiye'de bir tutku halinde takip ediliyor. Kurulan takımları destekleyen futbolseverlerin yaşadığı heyecan ülkenin her şehrinde görülebiliyor.

İLK MAÇIN ÜSTÜNDEN BİR ASIR GEÇTİ

Başkent Ankara'da futbolun ülkemizde ilk yaygınlaştığı dönemlerden itibaren bu durumun yaşandığı yerler arasına girdi. Ankara'da İlk resmi maçın yapılmasının üstünden 100 yıldan fazla bir zaman geçerken maçın oynandığı yerin bugün var olmaması üzücü bir detay olarak gözler önüne seriliyor.

Ankara'daki ilk resmi futbol maçı 1922 yılında oynandı. Bugünkü Ankaragücü'nün öncüsü olan Anadolu Sanatkarangücü'nün Talimgahgücü'nü 2-1 yendiği maç Ankara Cebeci İnönü Stadyumunun bulunduğu yerde oynanmıştı.

Ankara'nın ilk futbol maçı burada oynanmıştı! Şimdi yerinde yeller esiyor

YIKILDI VE ÖYLE KALDI

Cebeci çayırı olarak bilinen bu alana bir stadyum yapma girişimi ise 1963'te başlamıştı. 2017 yılına kadar aynı şekilde hizmet veren stadyum 2021 yılında yıkıldı. Yerine Millet Bahçesi yapılmak istenen fakat bu durumun gerçekleşmediği alan bugün atıl durumda duruyor.

Futbolla yatıp kalkan Ankara'da ilk maçın oynandığı arazinin böyle olması üzücü bir durum olarak nitelendiriliyor. İlerleyen süreçte alana ne olacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER