Ankara'nın ilk AVM'si olarak açıldı, şehrin sembolü oldu!

Şehirlerin binlerce yıllık olduğu kadar yakın dönemde inşa edilen ve kısa zamanda sembol yapıları da bulunuyor. Başkentliler için bu anlamda özel bir anlam ifade eden Atakule, adını bile vatandaşlar tarafından yapılan oylama ile almasıyla varlığını sürdürüyor.

Ankara'nın ilk AVM'si olarak açıldı, şehrin sembolü oldu!

Başkent Ankara denildiğinde insanların aklına sembol olarak Anıtkabir, Ulus Atatürk Heykeli, Kocatepe Camisi gibi yapılar geliyor. Bu yapılar arasında kendine net olarak yer edinen Atakule, adı şarkılarda bile geçecek kadar Ankara halkı tarafından benimsenmiş durumda.

ADINI ANKARA HALKI BELİRLEDİ

1989 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından törenle açılan Atakule o dönem ülkenin ikinci Ankara'nın ilk Alışveriş Merkezi olmuştu. Adı bir yarışma sonucu belirlenen Atakule şehirdeki modern mimari örnekleri arasında dikkat çekiyor.

Ankara'nın ilk AVM'si olarak açıldı, şehrin sembolü oldu!

Önemli bir turizm merkezi haline gelen ve zirvesine çıkanlara Ankara'yı yüksekten görme fırsatı sunan Atakule uzun yıllar boyunca hizmet vermesinin ardından 2014 yılında yenileme çalışmaları kapsamında tadilata girmişti.

YAKIN ZAMANDA YENİLENEREK BİR KEZ DAHA HİZMETE AÇILDI

2018 yılında yenilenmiş versiyonu ile açılan ve kulesinde dönen bir restorana sahip olan Atakule, Cinnah Caddesinde bulunuyor.

125 metrelik dev yüksekliği ile Ankara'nın bir çok yerinden rahatlıkla görülebilen Atakule, ayrıca insanların düğün, davet, kokteyl gibi kullanabileceği yerleri de bünyesinde bulunduruyor. Ankara'daki vatandaşlar Atakule'yi tercih etmeye devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER