Ankara'nın hemen yanı başındaki saklı cennet! Hafta sonunu değerlendirmek isteyen buraya

Başkent Ankara'da gezilecek pek çok nokta bulunuyor. Ankara'nın gezi rotalarını keşfeden pek çok vatandaş kentin yakınındaki gezilecek yerleri merak ederken 90 dakika mesafedeki saklı cenneti Haberankara.com okurları için derledik.

Ankara'nın hemen yanı başındaki saklı cennet! Hafta sonunu değerlendirmek isteyen buraya

Türkiye'nin doğa harikaları saymakla bitmezken pek çok doğa harikası bulunuyor. Ülkemizin doğal güzellikleri halen keşfedilmeyi beklerken cennetten bir köşe olarak adlandırılan alanları Haberankara.com okurları için derlemeye devam ediyoruz. Öğrenci ve memuru ile tanınan Başkent Ankara, doğal güzellikleri ile şaşırtmaya devam ediyor. Kentin gürültüsü, kalabalığı ve rehavetinden sıkılanlar yeni rota arayışına devam ederken Ankara'ya 90 dakika uzaklıkta olan Bolu'nun şaşırtıcı doğal güzelliğini haberimize ekledik.

ANKARA'NIN YANI BAŞINDAKİ DOĞA HARİKASI

Ankara'daki yoğun tempodan bunalan ve kaçamak yapmak için kısa tatillere ihtiyacı olan vatandaşlar, kente yakın konumda bulunan Bolu'nun doğal bir güzelliklerini araştırmaya devam ediyor.

Ankara'nın hemen yanı başındaki saklı cennet! Hafta sonunu değerlendirmek isteyen buraya

Bolu'da bulunan Akkaya Travertenleri, Pamukkale Travertenlerini anımsatırken adete sanat eseri görüntüsü veriyor. Görenleri büyülemeye devam eden Akkaya Travertenleri Pamukkale'ye gidemeyenlerin sıklıkla tercih ettiği noktalar arasında yer alıyor. Eşsiz güzelliği ile büyülemeye devam eden bu adres Bolu'nun 10 kilometre güneybatısında, Mudurnu yolu üzerinde yer alıyor.

Ankara'nın hemen yanı başındaki saklı cennet! Hafta sonunu değerlendirmek isteyen buraya - Resim : 2

Akkaya Travertenleri, “Bolu'nun Pamukkalesi” olarak anılırken görülmesi gerekenler listesinde de ilk sıralardaki yerini koruyor. Bolu ve Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki doğal yapısını koruyan Akkaya Travertenleri, 250 metre uzunluğa sahipken söz konusu oluşum doğal güzellikleri ziyaretçilerine sunuyor.

Ankara'nın hemen yanı başındaki saklı cennet! Hafta sonunu değerlendirmek isteyen buraya - Resim : 3

AKKAYA TRAVERTEN HAVUZUNDA KEYİF YAPIN

Akkaya Travertenleri yeşil doğası ile bütünleşen bir manzaraya sahip olması ile birlikte yaz aylarında da serinlemek isteyenlerin traverten havuzları ile ilgi odağı oluyor. Söz konusu adres Akkaya Travertenleri, Mudurnu yolu, Çepni Köyü Yolu, 14803 Bolu Merkez adresinde yer alıyor. Akkaya Travertenleri için belirlenen ziyaret saatleri ise;

Pazartesi 09:00 – 20:00
Salı 09:00 – 20:00
Çarşamba 09:00 – 20:00
Perşembe 09:00 – 20:00
Cuma 09:00 – 20:00
Cumartesi 09:00 – 20:00
Pazar 09:00 – 20:00 olarak karşımıza çıkıyor.

Ankara'nın hemen yanı başındaki saklı cennet! Hafta sonunu değerlendirmek isteyen buraya - Resim : 4

Bölgeye gitmek isteyen Ankaralılar bir buçuk saat yani yaklaşık 90 dakikalık bir yolculukla alana ulaşabiliyor. Hafta sonu Ankara'dan yoğun ziyaretçi ağırlayan alanda özel işletmeler de hizmet veriyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER