Ankara'nın gizli kalan mirası! Asarkaya Antik Kenti geçmişe ışık tutuyor!

Ankara’nın unutulmuş antik kentlerinden birisi olarak gösterilen Asarkaya Antik Kenti ziyaretçileri beklerken bu yerin tarihi notları dikkatleri çekiyor.

Ankara'nın gizli kalan mirası! Asarkaya Antik Kenti geçmişe ışık tutuyor!

Ankara’da sayıları çok fazla olmasa da çok önemli antik kentler bulunuyor. Bu antik kalıntılar kent tarihine ışık tutarken Ankara’nın çok köklü bir geçmişinin olduğunu gösteriyor. Ankara’da tarihsel önemi bulunan antik kentlerden birisi de Asarkaya Antik Kenti olarak belirtiliyor. Asarkaya Antik Kenti biraz gölgede kalsa da tarihsel süreci aydınlatıldıkça ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.

KAHRAMANKAZAN'A 10 KİLOMETRE MESAFEDE

Kahramankazan ilçesinin 10 kilometre uzaklığında yer alan Asarkaya Antik Kenti aynı zamanda karalar Köyü sınırları içerisinde yer alıyor. Bu bölgede antik kalıntılar incelendiğinde pek çok medeniyetten izler görülebiliyor. Asarkaya esasında Galatlara ait olan ve Roma İmparatorluğu döneminde kurulan Mariegordus kentinin temellerinin atıldığı bir yer olarak ön plana çıkıyor.

Ankara'nın gizli kalan mirası! Asarkaya Antik Kenti geçmişe ışık tutuyor!

Bölgede İkiztepe tümülüsleri bulunuyor ve bunlar ait oldukları dönemin önemli şahsiyetlerinin mezarlarıdır. Bu alanda arkeolojik çalışmalar yapılmaya devam ediliyor.

Karalar köyü çevresinde Galat Kralı Deiotarus’a ait olduğu belirlenen bir akropol tespit edilmiştir. Bu alanda antik kalıntıların yanında Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait buluntular da yer almaktadır.

56 BASAMAKLI TÜNEL İLGİ ÇEKİYOR

Asarkaya Antik Kenti’nde bulunan buluntular kültürel ve tarihi geçmişe ışık tutuyor. Burada 56 basamaklı tünel ve yontulmuş merdivenler oldukça etkileyici bir görüntü ortaya koyuyor. Bu alan her ne kadar bir antik kent olsa da henüz keşfedilmemiş çok sayıda mirasa sahiptir. Tarihe meraklı olanlar için oldukça cazip olan Asarkaya Antik kenti çok sayıda ziyaretçi tarafından ziyaret edilse de henüz hak ettiği değeri bulmamıştır.

Ankara'nın gizli kalan mirası! Asarkaya Antik Kenti geçmişe ışık tutuyor! - Resim : 2

Asarkaya Antik Kenti'nde yapılan çalışmalar ile çok daha önemli sonuçlara erişilebilecek. Bu alan keşfedilmeyi beklerken Ankara'nın tarihi kökleri açısında bölge çok önemli bir yere sahip olabilir.

SONRAKİ HABER