Ankara'nın gizli hazinesi! Uyuzsuyu Şelalesi'ni görenler hayran kalıyor!

Ankara’nın gezilecek yerleri arasında gösterilen Uyuzsuyu Şelalesi kendisini görenleri hayran bırakıyor. Uyuzsuyu Şelalesi’nin özelliği nedir, nasıl gidilir?

Ankara'nın gizli hazinesi! Uyuzsuyu Şelalesi'ni görenler hayran kalıyor!

Ankara’nın kent kimliğinde çok önemli kategorilere ait veriler bulunmaktadır. Tarihi bir kent olan Ankara aynı zamanda doğal güzelliklere de sahiptir. Ankaralılar bu açıdan oldukça şanslı olabilirken kenti görmek için gelen turistler de bu özel yerleri ziyaret edebiliyorlar. Doğal güzelliği ile dikkat çeken yerlerden birisi olan Uyuzsuyu Şelalesi ise çok özel bir yer olarak değerlendiriliyor.

UYUZSUYU ŞELALESİ’NİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Başlı başına bir doğal güzellik olan Uyuzsuyu Şelalesi Ankara’nın Nallıhan bölgesinde yer alıyor. Ankara’nın merkezine 150 kilometre mesafede yer alan Uyuzsuyu Şelalesi berraklığı ile dikkat çekiyor. Kaynağı Sarıçalı Dağı’nın zirvesinde bulunan Uyuzsuyu Şelalesi’ne bu suyun ulaşması biraz zahmetli oluyor. Su önce sağı çevreleyen çayırları aşıyor ve yaklaşık 60 metrelik yükseklikten genişçe bir dere yatağına dökülüyor. Bu şelalede çağlayan su ise ayrı bir görsel şölen oluyor.

Ankara'nın gizli hazinesi! Uyuzsuyu Şelalesi'ni görenler hayran kalıyor!

Uyuzsuyu Şelalesi’nin ismi ilginç olduğu kadar hikayesi de bir o kadar ilginçtir. Geçmiş zamanlarda bu bölgede yaşayan köylüler uyuz olan koyunlarını bu şelaleye getirerek yıkıyorlarmış. Bu nişlem ile koyunlardaki uyuzluk durumu sona eriyormuş. Şelalenin kristal suları köylülerin bu sorunlarına deva olunca ismine de Uyuzsuyu şelalesi denilmiş. Bugün halen daha bu isimler anılan Uyuzsuyu şelalesi önemli bir turistik alan olarak değerlendiriliyor.

NASIL GİDİLİR?

Nallıhan’a 30 kilometre mesafede olan Uyuzsuyu Şelalesi’ne iki yoldan ulaşılabilmektedir. Kadıköy Çulhalar üzerinden veya Uluhan’a gidilip Karacasu’dan sapılarak buraya ulaşılabiliyor. Doğa yürüyüşü, piknik, yöresel yemekler gibi imkanları burada bulmak mümkündür. Turistlerin uğrak yeri olan Uyuzsuyu Şelalesi'ni doğal güzelliği açısından herkes görmek isterken görmeyenler çok önemli bir doğal güzelliği tanıyabilme imkanından mahrum kalıyorlar.

SONRAKİ HABER