Ankara’nın En İyi 14 Meyhanesi

Meyhane kültürü denildiği andan itibaren herkesin aklına Ankara’nın en iyi meyhaneleri geliyor. Deneyimler, eğlence anlayışı, beklenti ve daha birçok kritere göre tüm Ankaralılar için en iyi meyhane değişebilir. Ancak bazı meyhaneler herkes tarafından beğenilmiş ve kabul edilmiş.

Ankara’nın En İyi 14 Meyhanesi

Meyhane kültürü denildiği andan itibaren herkesin aklına Ankara’nın en iyi meyhanesi geliyor. Deneyimler, eğlence anlayışı, beklenti ve daha birçok kritere göre tüm Ankaralılar için en iyi meyhane değişebilir. Ancak bazı meyhaneler herkes tarafından beğenilmiş ve kabul edilmiş. Bu sebep ile uzun yıllar boyunca en iyiler arasında yer almayı başarmışlar. Ankara’nın en iyi ve en gözde meyhaneleri hem meyhane kültürünü korurken hem de misafirlerini özenle ağırlamayı başarıyor.

Salaş Meyhane

Ankara ucuz meyhane arayışında olan birçok kişi Salaş Meyhane’yi tercih ediyor. Bu meyhaneye gelen bütün misafirlerine değer veren özel bir yer. Mezheplerinden içkilerini ve içkilerden hizmetine kadar her bir unsur özenle planlanmış hem uygun fiyatlar ile hizmet almak hem de keyifli bir akşam geçirmek isteyenler genellikle burayı tercih ediyor. Merkezi konumda olması ve Kavaklıdere’de yer alması da Salaş Meyhane’nin neredeyse her zaman dolu olmasını sağlıyor.

Çalıkuşu Meyhanesi

Kimsenin yabancı kalmasına, uzaktan bakmasına izin verilmeyen misafirperver bir meyhane meyhaneciler kültürünü hala yaşatan ve bu kültüre önem veren herkesin bulunduğu nadir yerlerden hem yemek yemek hem de keyifli vakit geçirmek isteyenler Çalıkuşu Meyhane’yi tercih ediyor.
Çalıkuşu Meyhanesi, dolu tabakları ve uygun fiyatları nedeni ile de Ankaralıların sık sık tercih ettiği bir yer. Yenimahalle’de bulunan bu meyhaneye gitmek için Taşkın Sokak’a ulaşmak gerekiyor. Ankara meyhane fiyatları denildiğinde avantajlı olması ile öne çıkan Çalıkuşu Meyhanesi, hala popülerliğini koruyan bir yer.

Dem Meyhane

Çankaya meyhaneleri denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri de Dem Meyhane. Sıcak bir ortam arayanların ve kendini bir yere ait hissetmek isteyenlerin ilk tercihi. Birçok meyhaneye göre şatafattan uzak olması ve mezeleri ile dikkat çekmesi de meyhanenin diğer meyhanelere göre daha popüler olmasını sağlıyor. Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alması sebebiyle Ahmet Mithat Efendi Sokağına gidildiği takdirde doğrudan Dem Meyhane’ye ulaşılabilir.

Anason Meyhane

Ankara’nın popüler lokasyonlarından biri olan Billur Sokak’taki Anason Meyhane, yıllardır kendinden söz ettiren bir yer. Özellikle ciğeri ile ünlü olan bu meyhane günümüzde hala sıklıkla tercih ediliyor. Çok yoğun olması sebebiyle buraya gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırılmalı. Nezih sakin ve iyi müzikler ile keyifli bir akşam geçirmek isteyenler genellikle Anason Meyhane’yi tercih ediyor.

Nazende Meyhane ve Fasıl

Ankara’da hem meyhaneye gitmek hem de fasıl dinlemek isteyenler için en uygun yerlerden Biri Nazende Meyhane. Ankara meyhane fasıl özellikleri ile dikkat çeken Nazende, günümüzün en popüler yerlerinden biri. Salaş olmasının yanı sıra sunduğu ikramlar ve kaliteli mezeler ile de bilinen ve tercih edilen bir yer. Nazende Meyhane’ye gitmek isteyenler Çankaya’ya gitmelidir.

Beste Meyhane

Ankara’nın en eski yerlerinden biri olan Beste Meyhane, Tunalı’nın en ünlü yerlerinden biri. Ankara’ya ilk kez gidenlerden Ankaralılara kadar herkesin merak ettiği ve vakit bulduğunda mutlaka tercih ettiği bir yer. Eski meyhane algısından ayrılmaması, meyhane kültürünü koruması ve sadık bir işletme olması ile dikkat çekiyor.

Posterlerden, dizayna kadar her bir unsur buranın eski meyhanelerden biri olduğunu anlatmayı başarıyor. Ankara’daki en iyi meyhanelerden biri olan Beste Meyhane alkolün ve mezelerin tadına varmak isteyenlerin tercihleri arasında.

Kavala Meyhanesi

Kavala Meyhanesi, Ankara’nın bir İç Anadolu şehri olduğunu unutturmayı başaran önemli bir yer. Ankara’da deniz varmış gibi hayal edebileceğiniz hatta kendinizi deniz kenarında hissedeceğiniz bir lokasyon. Tasarımı, renkleri, mezeleri ve hizmeti ile kendinizi Anadolu’da değil Ege kasabasında hissetmenizi sağlıyorlar.

Ankara’nın ünlü ve önemli yerlerinden biri olan Kavala Meyhanesi, tarihi Rum meyhanelerini de anımsatıyor. Şehirden uzaklaşmak ve kendinizi bir Ege kasabasında hayal etmek için Kavala Meyhanesi en doğru adres. Ankara’nın en iyi meyhanesi olması da bu yüzden. Çayyolu’nda yer alan Kavala Meyhanesi’ne ulaşmak da son derece kolay.

Sokakbaşı Meyhane

Yıllarda ünlü dizi ve filmlerin çekildiği yer olarak bilinen Sokakbaşı Meyhane, tasarımı ve kültürü ile dikkat çeken yerlerden biri. Ankara’nın en meşhur meyhanesi olan Sokakbaşı, Behzat Ç. dizisi ile ünlenmiştir. Dizi ve filmlerin burada çekilmesi neden ile Ankaralılar dışında da büyük bir hayran kitlesi olan Sokakbaşı Meyhane’nin mezeleri ve içkileri son derece popülerdir.

Kırık Plak

Kırık Plak, kırmızı ekoseli masaları ve Yeşilçam filmlerine yer veren duvarları ile ünlü. Ankara’daki şubesinin yanı sıra İstanbul’da da bulunan bir mekan. Çankaya’da yer alan Kırık Plak, Ankara’nın en kaliteli meyhanesi olarak da biliniyor. Dizi ve filmler için de tercih edilmesi ve yer yer Balkan lokantalarını anımsatması nedeni ile dış dünyadan uzaklaşmak isteyenlerin tercihi.

Aşina Meyhane

Meyhane Aşina olarak da bilinen burası hem lezzeti hem de hizmetleri ile öne çıkıyor. Bahçesinin olması ve geniş kitlelere yer verebilmesi nedeni ile her zaman doluluk oranı yüksek oluyor. Aşina Meyhane’de servis kaliteli ve özenli olduğu kadar hızlı da. Verilen siparişler, yoğunluğa rağmen kısa sürede masaya ulaştırılıyor. Ankara meyhaneler sokağında yıllarca adından bahsetmiş olan Aşina, günümüzde hizmeti ile konuşulmaya devam ediyor.

Afitap Meyhane

Ankara’nın en iyi yerlerinden biri olan Afitap Meyhane, açık bahçesi ve hızlı hizmeti ile öne çıkıyor. Çalışanların güler yüzlü ve samimi olması da bu meyhanenin sık sık tercih edilmesine neden oluyor. Sadece keyifli bir akşam geçirmek için değil etraftaki yabancılarla saygılı ve güler yüzlü iletişim kurmak için de gidilen bir yer.

Çalışanların yüksek ilgi kapasitesi ve profesyonelliğinin yanı sıra hoş sohbetleri de Afitap’ı vazgeçilmez bir hale getiriyor. Çankaya’nın ünlü meyhanelerinden biri olan Afitap’a ulaşmak son derece kolay.

Keremeyle

Lezzetleri ve çalışan ilgisi ile öne çkan bu meyhane, duvarları ile de adından sıkça söz ettiriyor. Türk edebiyatının ünlü simalarına duvarında yer veren Keremeyle, solcu isimlere de yer veriyor. Gazeteciler, sanatçılar, yazarlar, devrimciler ve daha birçok kişinin anıldığı bir lokanta. Çankaya’nın Ayrancı bölgesinde yer alması da ulaşımı kolaylaştırıyor. Kısa sürede ulaşmak ve mezelerinin tadına bakmak için -özellikle hafta sonu gidilecek ise- rezervasyon yaptırılmalı.

Sensiz Olmaz Meyhane

Sensiz Olmaz Meyhane, Ankara’nın popüler yerlerinden biri. Ankara yeni nesil meyhaneleri arasında bulunan ancak geleneksel izler de taşıyan bir yer. Cam kaplı bahçesinde yaz – kış vakit geçirmek hem kolay hem de ferah bir seçenek.

Bu sebep ile de başta Ankaralılar olmak üzere herkes tarafından tercih ediliyor. Ferah bir ortamda, müzik ve hoş sohbet eşliğinde keyifli bir akşam geçirmek isteyenler genellikle burayı tercih ediyor. Çankaya’nın ünlü meyhanelerinden biri.

Taraça Meyhane

Ankara’da meyhane denildiğinde hemen gidilen yerlerden biri de Taraça. 1971 yılından beri aktif olarak varlığını sürdüren ve mezeleri ile kendinden söz ettiren bir yer. Uzun süreler boyu açık olması nedeni ile hem erken saatlerde hem de gecenin son saatlerine kadar hizmet veriyor. Ankara’nın en iyi meyhanesi olarak da bilinen meşhur ve lezzetli adresler arasında bulunuyor.

Kaynak:Haberankara.com

SONRAKİ HABER