Ankara’nın En İyi 10 İşkembecisi

Ankara’nın en iyi işkembecisi denildiği zaman herkesin aklına farklı bir mekân gelebilir. Bu durumun sebebi herkesin damak zevkinin ve beklentilerinin değişik yönlerde olabilmesidir.

Ankara’nın En İyi 10 İşkembecisi

İşkembe çorbası, genellikle Türk mutfağına özgü bir yemektir ve hayvanin midesi yani işkembesinin kaynatılması sonucu elde edilen bir çorbadır. İşkembe çorbası, ince doğranmış işkembe dilimleri, sarımsak, soğan, domates, biber ve baharatlar gibi malzemelerin kaynatılmasıyla hazırlanır. Bazı yörelerde, çorbanın lezzetini artırmak için limon suyu, sirke veya yoğurt gibi malzemeler de eklenir.

İşkembe çorbası, Türk kültüründe özellikle kahvaltıda veya sabah erken saatlerde tüketilir. Ayrıca birçok insanın gece hayatından sonra yorgunluğunu atmak için tercih ettiği bir çorba olarak da bilinir. Ankara’nın en iyi işkembecisi denildiği zaman herkesin aklına farklı bir mekân gelebilir. Bu durumun sebebi herkesin damak zevkinin ve beklentilerinin değişik yönlerde olabilmesidir.

Çorbacı Hasan Usta

Çorbacı Hasan Usta, Ankara’da 4 ayrı şubesi ile hizmet veren bir işletmedir. Bu şubelerden 2 tanesi Keçiören’de diğerleri de Çankaya ve Yenimahalle’de bulunur. Çorbacı Hasan Usta, yalnızca çorbaları ile değil kebap çeşitleri ile de beğeni toplamış bir işletmedir. Çorbacı Hasan Usta’da yemeniz tavsiye edilen yemekler işkembe çorbası, mercimek çorbası, kelle paça ve tavuk şiş ızgaradır. Çorbacı Hasan Usta’nın en çok sevilen özelliklerinden bir tanesi de meze konusunda müşterilerine sınırsız hizmet sunmasıdır. Bu sayede lezzetli çorbalara ek olarak nefis mezeleri de dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz.

Rumeli İşkembecisi

Rumeli işkembecisi Ankara’da çorbacı konseptinde hizmet veren birçok lokantanın tam tersine menüsünde sadece çorba çeşitlerini değil ev yemekleri, ızgaralar ve mezeler gibi birçok yemek barındırır. Rumeli İşkembecisi, Ankara Çankaya’da hizmet vermektedir.

Rumeli İşkembecisi, adından da anlaşılabileceği üzere Rumeli işkembesi konusunda çok başarılı olan bir restorandır. Rumeli işkembesi ile klasik Türk işkembe çorbası arasında farklar bulunur. Rumeli işkembesi, işkembe dolması olarak da bilinir. İşkembe dolması, inek veya koyun işkembesi içine pirinç, kıyma, soğan, baharatlar ve bazen de fındık veya kuş üzümü gibi malzemelerin doldurulmasıyla hazırlanır. Rumeli işkembesi, özellikle Trakya bölgesinde yaygın olarak tüketilen bir yemektir. Dolma işlemi genellikle kuzu işkembesi kullanılarak yapılır ve çeşitli baharatlarla lezzetlendirilir. Hazırlanan işkembe dolması, genellikle kaynatılarak pişirilir ve dilimlenerek servis edilir.

Çorba Dünyası

Çorba Dünyası, Ankara’daki meşhur çorbacı mekânlarından bir tanesidir. Çorba dünyası, adından da anlaşılabileceği üzere her türlü çorbayı içebileceğiniz bir işletmedir. Mekânın yalnızca içeride servisi değil evlere paket servisi de bulunur. Eskiden 24 saat boyunca hizmet veren işletme, son zamanlardaki koşullardan dolayı gece 12 sonrasında hizmet veremese de hala çok tercih edilen bir mekândır. Çorba Dünyası’na gittiğinizde mutlaka denemeniz tavsiye edilen çorbalar işkembe ve kelle paçadır.

Damak İşkembe

Damak İşkembe, adından da anlaşılabileceği üzere işkembe konusunda usta olan bir restorandır. Ancak, Damak işletme yalnızca işkembe konusunda değil diğer çorbalar ve ızgarada yapılan et yemekleri gibi çeşitli yemekler konusunda da usta olan bir işletmedir. Damak İşletme restoranını ziyaret ettiğinizde mutlaka denemeniz önerilen çorbalar işkembe ve ezogelin çorbasıdır. Buna ek olarak, Damak İşkembe’nin Tavuk germeçi ve sütlacı da birçok kişinin beğendiği lezzetler arasındadır. Damak İşkembe, uygun fiyatları ile de bütçe dostu restoranlardan bir tanesidir. Bu nedenlerden dolayı Damak İşkembe için Ankara’nın en iyi işkembecisi demek mümkündür.

Meşhur Ankara İşkembecisi

Meşhur Ankara İşkembecisi, adından da anlaşılabileceği üzere Ankara’da bulunan en meşhur işkembecilerden bir tanesidir. Meşhur Ankara İşkembecisi, tek şubesi ile Ankara Etimesgut’ta hizmet vermektedir. Meşhur Ankara İşkembecisi’nin en güzel özelliklerinden bir tanesi de uygun fiyatlı bir restoran olmasıdır. Kelle paça çorbası Ankara fiyatları gibi değişik çorbaların fiyatlarına bakıldığı zaman Meşhur Ankara İşkembecisi’nin fiyatlarının çok uygun olduğu görülür. Hayvan dostu bir dükkân olması ve dükkânın maskotu haline gelmiş olan Şila isimli köpekleri ile de çok sevilen Meşhur Ankara İşkembecisi, çorbaya ek olarak ızgara çeşitleri gibi yemekleri de müşterilerinin beğenisine sunar.

Meşhur Sivas İşkembecisi

Meşhur Sivas İşkembecisi, Ankara Ulus çorbacı mekânlarından bir tanesidir. Meşhur Sivas İşkembecisi yalnızca işkembe konusunda meşhur değildir. Ankara kelle parça denildiği zaman akla gelen isimlerden bir tanesi olan Meşhur Sivas İşkembecisi, uygun fiyatları ile de beğeni toplamış bir mekândır. Meşhur Sivas İşkembecisi, küçük bir yer olmasına rağmen, samimi ortamı ve lezzetli çorbaları ile beğenilen bir mekândır.

Köroğlu İşkembecisi

1988 yılından beri hizmet veren Köroğlu İşkembecisi, Ankara’da bulunan 12 şubesi ileAnkara’da hizmet veren en büyük zincir restoranlardan bir tanesidir. Bu durum sayesinde, Ankara’nın birçok noktasından Köroğlu İşkembecisi’ne kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Köroğlu İşkembecisi, yalnızca işkembe konusunda değil, şırdan konusunda da birçok kişinin beğenisini toplamış bir restorandır. Şırdan, Türk mutfağına özgü bir yemektir ve kuzu, keçi veya dana bağırsağından yapılan bir yiyecektir. İçi doldurulduktan sonra kaynatılır ve dilimlenerek servis edilir. Şırdan dolması genellikle pirinç, kıyma, soğan, baharatlar, bazen de fındık veya kuş üzümü gibi malzemelerle doldurulur.

Paşam İşkembe ve Türk Mutfağı

Paşam İşkembe ve Türk Mutfağı, 32 yılı aşkın bir süredir Ankara Çankaya’da hizmet vermektedir. Paşam işkembe ve Türk Mutfağı, yalnızca işkembe konusunda değil çeşitli yemekler konusunda da müşterilerinin beğenisini toplamayı başarmıştır. Paşam İşkembe ve Türk Mutfağı’na gittiğinizde mutlaka yemeniz tavsiye edilen yemeklerin başında kokoreç gelir. Paşam İşkembe ve Türk Mutfağı, içeride servis hizmetine ek olarak evlere paket servis hizmeti de verir. Eve paket servis yapmak isterseniz direkt olarak restoranı arayabilir ya da çeşitli online yemek sipariş sitelerinden siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.

Mecidiye İşkembecisi

Günün her saatinde hizmet veren Mecidiye İşkembecisi, Ankara Keçiören’de bulunur. Hızlı ve güler yüzlü servis hizmetleri ile dikkat çeken Mecidiye İşkembecisi, uygun fiyatları ile de bütçe dostu bir restorandır. Mecidiye İşkembecisi’nin yalnızca içeride servis hizmeti değil evlere paket servis hizmeti de bulunur. Mecidiye İşkembecisi’ni ziyaret ettiğinizde yiyebileceğiniz tek şey çorba değildir. Mecidiye İşkembecisi, kuru fasulye gibi ev yemekleri ve Adana kebap gibi çeşitli ızgara yemeklerini de başarıyla hazırlayarak müşterilerinin hizmetine sunmuştur. Mecidiye İşkembecisi’ni ziyaret ettiğiniz zaman yemeniz tavsiye edilen yemeklerin başında işkembe ve atom çorbası gelir. Bu nedenlerden dolayı Mecidiye İşkembecisi, birçok kişi için Ankara’nın en iyi çorbacısı olmuştur.

Bosna İşkembecisi

Bosna işkembecisi, adından da anlaşılabileceği üzere leziz Bosna işkembesini müşterilerinin beğenisine sunar. Bosna işkembesi, Bosna-Hersek mutfağına özgü bir yemektir ve işkembe dolması olarak da bilinir. Bosna işkembesinin iç harcı pirinç, soğan, kıyma, baharatlar ve bazen de biber gibi malzemelerin karıştırılmasıyla hazırlanır. Hazırlanan karışım, inek veya koyun işkembesi içine doldurulur ve işkembeler, su ile karıştırılan salça eşliğinde pişirilir.

Uzun yıllardır Ankara Ulus’ta hizmet veren Bosna İşkembecisi, Ulus şubesini kapatarak Keçiören’de bulunan yeni şubesinde hizmet vermeye başlamıştır. 1975 yılından beri hizmet vermekte olan Bosna İşkembecisi, kurulduğu günden bugüne dek müşterilerin yoğun şekilde ilgi gösterdikleri bir mekân olmuştur. Ancak, müşterilerin yoğun ilgisine karşıt olarak Bosna İşkembecisi oldukça hızlı ve sıcak servisi ile dikkat çeken bir restoran olmuştur. Bu nedenlerden dolayı Bosna İşkembecisi için Ankara’nın en iyi işkembecisi denmesi mümkündür.

Haerankara.com Özel İçerik

SONRAKİ HABER