Ankara'nın en genç ilçesi burası! Defalarca yer değiştirdi

Türkiye'nin başkenti olan Ankara zamanla diğer yerlerde olduğu gibi bazı değişimler yaşıyor. Nüfusun çoğalmasının beraberinde getirdiği değişim yeni kararlar alınmasını beraberinde getiriyor.

Ankara'nın en genç ilçesi burası! Defalarca yer değiştirdi

Ülkenin yönetim ve idare merkezi olan Ankara, bu durumun da yaptığı etki ile beraber zaman içinde milyonların yaşadığı bir yer haline geldi. Kendi içinde ilçe ve daha alt yerleşim yerlerine ayrılan Ankara'da da bu duruma bağlı olarak süreç içinde adımlar atıldı.

İLÇELER ARASINA EN SON BURASI KATILDI

Ankara'nın ilk zamanlar daha az olan ilçeleri şu anda 25 tane olması ile dikkat çekiyor. Türkiye'nin ilçesi en çok olan şehirleri arasındaki Ankara'da ilan edilen en son ilçe olarak Pursaklar dikkat çekiyor.

Bundan 16 yıl önce, 2008 yılında alınan kararla ilçe statüsüne kavuşan Pursaklar, Ankara'nın merkez ilçeleri arasında yer alıyor. Bulunduğu konum ile birlikte önemli bir yere sahip Pursaklar yüzyıllar öncesine ulaşan bir tarihe sahip olması ile biliniyor.

Ankara'nın en genç ilçesi burası! Defalarca yer değiştirdi

2 DEFA YER DEĞİŞİKLİĞİ YAŞADI

Geçmiş kaynaklarda adı Bucaklar olarak geçen Pursaklar'ın ilk olarak Kavacık Memba suyu kenarında kurulu olduğu ve oradan Eski Köy olarak bilinen yere taşındığı, 1960'lı yıllardan sonra ise günümüzdeki yerine geldiği ifade ediliyor.

Ankara'nın en genç ilçesi burası! Defalarca yer değiştirdi - Resim : 2

Pursaklar'ın son yerine gelmesi, bu bölgenin özellikleri ve konumu hızlı bir göç ve imar süreci yaşanmasına neden oldu. 2023 yılına göre 161 bin kişilik bir nüfusa sahip Pursaklar'ın zaman içinde giderek daha da büyümesi ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER