Ankara'nın en değerli gözde arsaları satışa çıktı! TOKİ ederinin yarısına satacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından 24 ilde 229 arsa satışa çıkarken arsa satılacak iller arasında Ankara'da yer aldı.

Ankara'nın en değerli gözde arsaları satışa çıktı! TOKİ ederinin yarısına satacak

Ankara'nın en değerli gözde arsaları satışa çıktı! TOKİ ederinin yarısına satacak- Koronavirüs döneminde insanların kalabalık şehir merkezlerinden uzaklaşarak kırsalda kendi evlerine sahip olma arzularının artması üzerine arsa satışlarında patlama yaşanmıştı

Talebin artması ve sınırlı arsa arzı üzerine satılık arsa fiyatları cepleri yakmış, konut ve arsa fiyatlarının en çok arttığı illerden biri de Ankara olarak öne çıkmıştı. Ankara'da yatırımlık arsa arayanlara aradıkları fırsat TOKİ'den geldi. TOKİ arsa satışı için yeni duyurusunu yayımlarken Ankara'da yatırımlık, kelepir kupon arsa arayanlara yeni duyuru yapıldı.

TOKİ'DEN ANKARA'DA SATILIK ARSA FIRSATI! TOKİ'NİN ARSA SATIŞI FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL?

TOKİ 24 ildeki 229 arsayı 28 Aralık 2023 tarihinde açık artırma yöntemiyle satacak. Konut, ticaret, sanayi, turizm tesis ve plansız niteliğindeki arsalara, yüzde 25 peşinat, 48 ay vadeyle sahip olunabilecek. Ayrıca 1 adet resmi kurum alanı kiralaması yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 24 ildeki 229 arsayı açık artırmayla satışa sundu.

Ankara'nın en değerli gözde arsaları satışa çıktı! TOKİ ederinin yarısına satacak

Ankara'nın en değerli gözde arsaları satışa çıktı! TOKİ ederinin yarısına satacak - Resim : 2

Muhammen bedeli 4.674.424.547₺ olan yaklaşık 1.418.364 m2 büyüklüğündeki; Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Mersin, Muş, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak, Van ve Yalova’da bulunan 229 arsa, açık artırmayla satılacak. Açık artırma, 28 Aralık 2023 Perşembe günü saat 10.30’da yapılacak. Müzayede Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ve TOKİ Küçükçekmece İstanbul Hizmet Binasında gerçekleştirilecek.

Ankara'nın en değerli gözde arsaları satışa çıktı! TOKİ ederinin yarısına satacak - Resim : 3

Ankara'nın en gözde bölgeleri arasında yer alan Gölbaşı Gelder, Gölbaşı Koparan, Çubuk Sünlü, Çubuk Esenboğa, Keçiören Bağlum, Pursaklar Yeşilova ve Sincan Temelli Malıköy'de yer alan arsalar ihale yöntemiyle satışa sunuldu. İhalede satışı arsalara en yüksek teklifi veren kişi ya da kurumlar kazanacak. İsteyen kişiler peşin ödeme yaparken isteyen kişiler ise TOKİ'ye yüzde 25 peşinat ödedikten sonra kalan tutarı 48 aya kadar taksitle ödeyebilecekler.

SONRAKİ HABER