Ankara'nın doğal yaşamı burada: Çocuklarda büyüklerde hayran kalacak

Başkent Ankara'da gezilip görülecek yerler saymakla bitmezken doğal yaşamın içinde yer almak isteyenler keşfedilecek yerleri araştırmaya devam ediyor. Kentte doğal yaşamın deneyimlenebileceği alanlardan biri daha 7'den 70'e her vatandaşın ilgisini çekiyor.

Başkent Ankara'da boş zamanlarını değerlendirmek üzere gezilip görülecek yerleri araştıranlar kentin doğal yaşam alanları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Ankara'nın pek çok ilçesinde doğal yaşama tanıklık etme şansı bulunurken Nallıhan Kuş Cenneti, özellikle çocuklar için eğlencenin adresi oluyor.

Nallıhan ilçesinde sel sularının açtığı derin toprak uçurumlara yar denirken Sarıyar Kasabası, Sakarya Nehri kenarında böyle bir yar kıyısında kurulduğundan ve çevresindeki toprak renginde sarı ve sarının tonlarında olmasından dolayı beldeye Sarıyar ismi verilmiştir. Nallıhan - Ankara karayolu civarında yer alan Nallıhan Kuş Cenneti, doğal yaşama tanıklık edilen adresler arasında yer alıyor.

ÇAYIRHAN SARIYAR BARAJI KUŞLARIN CENNETİ OLARAK BİLİNİYOR

Nallıhan Kuş Cenneti, önemli kuş alanlarından biri olarak karşımıza çıkarken barındırdığı kuş varlığı nedeniyle “Nallıhan Kuş Cenneti” olarak tanımlanıyor. Aladağ Çayı’nın Sarıyar Barajı ile birleştiği yerde, kuşların daha yoğun olarak görüldüğü ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olarak tefrik edilmiş bu alanda avcılık da yasaklanmıştır.

Ankara'nın doğal yaşamı burada: Çocuklarda büyüklerde hayran kalacak

Aladağ Çayı’nın baraja döküldüğü yerde oluşmuş söğütlük, balıkçı türleri için ülkemizdeki en önemli üreme habitatlarından biri olurken çeşitli balık ve kuş türleri de bu alanda yer almaktadır. Sakarya Nehri kıyısında kurulu Sarıyar Kasabası ilçe merkezine 27 km uzaklıktadır. Ankara’ya 167 km mesafededir.

Kaynak: Anadolu Ajansı