Ankara'nın çalınan köprüsü: Gömleksiz Köprüsünün filmleri aratmayan hikayesi

Tarihi eser ve bölgeler geçmiş yıllar ile gelecek arasında bağ kurması açısından büyük önem taşıyor. Yapımının üzerinden uzun yıllar geçen bir çok eserin çalınmasına sıklıkla rastlanırken yakın zamanda Beypazarı'nda yaşanan bir olay okuyanları hayrete düşürmüştü.

Ankara'nın çalınan köprüsü: Gömleksiz Köprüsünün filmleri aratmayan hikayesi

Ankara'da yaklaşık 3 yıl önce yaşanan bir olay eski komedi Yeşilçam filmlerini aratmayan türden olmuştu. Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yaşanan bu olayda o dönem 1936 yılında yapılan ve kullanılmamasının üzerinden 44 yıl geçen köprü çalınmıştı.

"KÖPRÜYÜ SİZ Mİ KALDIRDINIZ?"

İlk başta okunduğunda kulağa tuhaf gelen köprü çalınma hikayesinin arkasındaki gerçek ise sonradan ortaya çıkmıştı. Gömleksiz Köprüsü adlı bu köprünün daha sonrasında bir şahıs tarafından çalındığı haberleri basına yansımıştı.

Ankara'nın çalınan köprüsü: Gömleksiz Köprüsünün filmleri aratmayan hikayesi

O dönem koca Gömleksiz Köprüyü yerinde göremeyen Jandarma ekipleri köprüyü yerine göremeyince Karayollar Genel Müdürlüğü ile iletişime geçmiş ve gerçek o zaman ortaya çıkmıştı. NTV'de yer alan habere göre bir kişi köprüyü yıktırmış ve 60 bin liraya satmıştı.

SUÇLU ŞAHIS KENDİSİNİ BÖYLE SAVUNMUŞTU

Film sahnesini aratmayan bu olay sonrasında köprünün yıkılmasının faili olan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 2,5 ay cezaevinde kaldıktan sonrasında tutuksuz yargılanmaya başlanan Z.K adlı şahıs kendisini "CİMER’e yaptığım müracaat ile köprünün yıkımının bana verileceğini düşünerek yıkıma başladık" sözleri ile savunmuştu.

Kaynak: internetgündem

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER