Ankara'nın bu ilçesine metro piyangosu vuruyor! İhalesi yapıldı orada evi arsası olan yaşadı

Trafik sorunun olmaması nedeniyle şehir içi ulaşımda sıklıkla tercih edilen metroların gelişerek hem ülke geneline hem de illerin ilçeleri geneline yayılması isteniyor. Metro ulaşımını tercih eden vatandaşlar yeni projeleri yakından takip ederken geçtiğimiz yıl Ankaralılara yeni bir metro hattı müjdesi verilmişti. Söz konusu metro hattı hakkında yeni bir gelişme daha yaşandığı öğrenildi.

Ankara'nın bu ilçesine metro piyangosu vuruyor! İhalesi yapıldı orada evi arsası olan yaşadı

Şehir içi ulaşımın daha hızlı ve konforlu hale gelmesi için toplu taşıma araçlarına ilişkin olarak pek çok projeye imza atılıyor. Vatandaşların daha hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlaması için Ankara'dan yeni proje açıklamaları gelmeye devam ederken Dikimevi-Natoyolu (Mamak) Metrosu'nun yapım aşaması ile ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş zaman zaman açıklamalarda bulunuyor.

Başkentteki aylı sistem ağının gelişmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren ABB, 12 yılın ardından kentte yeni bir metro projesi "Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi" için kredi sözleşmesinin imzalanmasının ardından ihale sürecine geçileceğini duyurmuştu. ABB, Dikimevi’nden Nato Yolu’na yeni bir uzatma hattıyla inşa edilecek olan Mamak metrosunun yapım ihalesini gerçekleştirdi.

ANKARA'DA MAMAK METRO İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

22 Ağustos 2023 tarihinde başlayan metro yapım işi sürecinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile finansman desteği için sözleşme imzalayan ABB, “Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı” için ihale yaptığını duyurdu.

Ankara'nın bu ilçesine metro piyangosu vuruyor! İhalesi yapıldı orada evi arsası olan yaşadı

Proje için 4 yılı geri ödemesiz 12 yıl vadeli toplam 250 milyon Euro’luk kredi sözleşmesinin imzalanmasının ardından Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın ‘A1 Hattı Dikimevi-Nato Yolu Raylı Sistem Temin, Montaj ve İşletmeye Alma Yapım İşi’ başlıklı ihalesine ön yeterlilik aşamasını geçen Aga-Özgün Ortaklığı, Cengiz İnşaat, Dillingham İnşaat, Gülermak, Kalyon İnşaat, Kolin İnşaat, Makyol, Rönesans Yapı Merkezi olmak üzere 9 firma, 9 Kasım 2023 tarihinde teklif vermek için davet edildi. 15 Ocak’ta gerçekleştirilen ihaleye 5 firma teklif verdi.

ANKARA MAMAK METROSU İÇİN TEKLİFLER VERİLDİ

Makyol İnşaat’ın teklifi KDV hariç 579 milyon 257 bin 958.6 Euro,

Rönesans’ın teklifi KDV hariç 605 milyon 444 bin 485 Euro,

Cengiz İnşaat’ın teklifi KDV hariç 575 milyon 141 bin 666.9 Euro,

Kolin İnşaat’ın teklifi KDV hariç 594 milyon Euro,

Gülermak’ın teklifi KDV hariç 579 milyon 767 bin 6 Euro oalrak kayıtlara geçti.

Ankara'nın bu ilçesine metro piyangosu vuruyor! İhalesi yapıldı orada evi arsası olan yaşadı - Resim : 2

Alınan tekliflerle birlikte talep edilen tüm doküman ve ek belgeler için ABB ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), değerlendirme süreci başlatacak. İhale değerlendirme sürecinin tamamlaması sonrasında ihale kararı, Uluslararası İhale Platformu üzerinden firmalara tebliğ edilecek.

ANKARA MAMAK'TA DİKİMEVİ - NATOYOLU METRO HATTINDA8 İSTASYON OLACAK

12 yılın ardından Başkentte yapımına başlanacak ilk metro hattı projesi olan Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Projesi; A1- AŞTİ-Dikimevi Ankaray Hattı’nın Ankara’nın doğusuna uzatılmasını kapsıyor.

7,4 kilometrelik hat;

Abidinpaşa,

Aşık Veysel,

Tuzluçayır,

General Zeki Doğan,

Fahri Korutürk,

Cengizhan,

Akşemsettin ve

Natoyolu isimleriyle 8 ayrı istasyondan oluşacak. Tünel ve istasyon imalatları tamamlanmış olan AŞTİ ile Söğütözü istasyonları arasındaki sinyalizasyon uygulamaları ve Ankaray hattının sinyalizasyon modernizasyonu da bu iş kapsamında yer alıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER