Ankara'nın bu ilçesinde yaşayanlar! Bugün dışarı çıkmayın!

Ankara yeni haftaya sıcak bir hava durumu ile başladı. Yağmurların ardından hızlı bir şekilde aşırı sıcaklar evresine geçiş yapan Ankara'da vatandaşların sağlığı için uyarılar yapılıyor.

Ankara'nın bu ilçesinde yaşayanlar! Bugün dışarı çıkmayın!

Türkiye'de bayram tatilinin sona ermesinin ardından vatandaşların büyük bir kısmı yaşadıkları şehirlere geri döndü. Ankara'da yaşayan vatandaşlarda tatillerini tamamlamasının ardından yeniden yaşadıkları yerlere geldi.

ANKARA'DA SICAKLIKLAR KRİTİK EŞİĞİ AŞIYOR

Geri dönen Ankara halkını aşırı sıcaklar karşıladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara için günün hava sıcaklık tahminlerini yayınladı. Ankara merkezinde bugün en yüksek hava sıcaklığı olarak 37 derece ifade edilirken bu rakam bazı ilçelerde 40 dereceye yakın ya da 40 derecenin çok daha üst seviyelerine geldi.

Ankara'nın kırsal ilçeleri olarak tanımlanan bu ilçelerde yaşayan vatandaşların kendilerinin ve sevdiklerinin sağlıklarını korumaları açısından mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması önem arz ediyor. Bu konuda uzman sağlıkçı ve meteoroloji uzmanları da aşırı sıcaklıkların insan hayatına büyük bir olumsuzluğu olduğunu vurguluyor.

Ankara'nın bu ilçesinde yaşayanlar! Bugün dışarı çıkmayın!

BU YERLERDE YAŞAYANLAR

Ankara'da 40 derece ve üzeri hava sıcaklığa sahip olması tahmin edilen ilçeler şu şekilde oldu;

Beypazarı 41

Ayaş 40

Güdül 40

Kalecik 40

Nallıhan 42

Dünya ülkelerinde yüzlerce vatandaşın aşırı sıcaktan hayatını kaybetmesi ülkemizde vatandaşları da tedirgin ediyor. Bu kapsamda Ankara'nın bu ilçeleri olmak üzere genelinde vatandaşların dışarı çıkarken gerekli önlemleri alması isteniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER