Ankara'nın bu ilçeleri para basıyor! Ankara'da en çok banka şubesi olan ilçe hangisi?

Türkiye'nin başkenti Ankara en çok banka şubesi olan illerin de başında yer alırken o ilçe tek başına rekor kırdı!

Ankara'nın bu ilçeleri para basıyor! Ankara'da en çok banka şubesi olan ilçe hangisi?

Pandemi döneminde alınan zorunlu kısıtlama kararları sonrasında banka hesabı kullanan kişilerin sayısında rekor artış yaşanırken bankalarda bu dönemde şubelerini hızla kapatmıştı. Evden çalışma sistemini benimseyen bankalarda şube sayıları azalsa da Ankara başkent olması ve kamu kurumlarının merkezlerinin büyük bir bölümünün burada olması nedeniyle şube yoğunluğunu korumayı başarmıştı.

Başkent Ankara'da yerli ve yabancı sermayeli bankalar ile özel ve kamu bankaları sayıları her geçen gün artarken Ankara'nın ilçelerine göre banka şubesi sayıları da belli oldu. Ankara'da hizmet veren bankalar arasında en çok şubeye sahip olan banka Ziraat Bankası olurken, en az şube sayısına sahip olan bankalar ise il genelinde tek bir şube ile hizmet veren Turkish Bank, GSD Bank, Turkland Bank, Arap Türk Bankası, Bank Mellat, TSKB, Türk Eximbank ve Kalkınma Bankası oldu.

ANKARA'DA EN ÇOK BANKA ŞUBESİ HANGİ İLÇEDE VAR?

Ankara'nın en çok banka şubesine sahip olan ilçesi 426 banka şubesi ile Çankaya ilçesi oldu. Aynı zamanda Ankara'nın en kalabalık ilçesi de olmayı başaran Çankaya ilçesi şube sayısında da birinciliği kimseye kaptırmadı.

Ankara'nın bir diğer büyük ilçesi Yenimahalle 155 banka şubesi ile ikinci sırada yer alırken son derece büyük bir ilçe olmasına rağmen 58 ilçesi ile 3. oldu. Ankara'nın en az banka şubesine sahip olan ilçesi ise Kalecik oldu. Yine Güdül bankası da tek bir şube sayısına sahip olan Ankara ilçesi olarak sıralamada son sırada yer aldı.

SONRAKİ HABER