Ankara'nın bu ilçeleri evleri ile ünlü!

Ankara geçmişten günümüzde kadar binlerce yıllık tarihini anlatan pek çok eserler barındırıyor. Ankara'nın yakın dönemine ışık tutan yapılardan olan şehrin evleri, mimari konusunda da bilgiler veriyor.

Ankara'nın bu ilçeleri evleri ile ünlü!

Başkent Ankara Cumhuriyetin yönetim merkezi olması, Anadolu'da yaşamış medeniyetlere ev sahipliği yapması gibi pek çok ilgi çekici yönü ile biliniyor. Şehrin önemli yapıları arasında adını bulunduğu ilçelerden alan evlerde yer alıyor.

ANKARA'NIN BU 3 İLÇESİ EVLERİ İLE BİLİNİYOR

Günümüzde Ankara'nın ilçesi olan Ayaş, Beypazarı ve Güdül Ankara'nın evleri ile ünlü evleri olarak biliniyor.

Ankara'nın bu ilçeleri evleri ile ünlü!

AYAŞ EVLERİ

Ankara'nın daha çok domatesi ile bilinen ilçesi Ayaş'ta varlığını sürdüren Ayaş Evleri mimari özellikleri açısından geleneksel Türk evlerinin tipik özelliklerini taşıyor. Genellikle iki katlı olan Evlerde zemin katta kiler gibi yerler bulunurken yaşam alanı olarak üst katlar kullanılır.

Ankara'nın bu ilçeleri evleri ile ünlü! - Resim : 2

BEYPAZARI EVLERİ

Bu 3 ilçe arasında evleri en çok bilinen ilçe olan Beypazarında ilçenin nostaljik olarak ön plana çıkmasını sağlayan evler ilgi çekmeye devam ediyor. 2000'li yılların başında ilçede evleri koruma adıyla restorasyon çalışmaları başlamış, böylece evlerin gelecek nesillere de aktarılması hedeflenmiştir.

Ankara'nın bu ilçeleri evleri ile ünlü! - Resim : 3

GÜDÜL EVLERİ

Güdül ilçesinde yer alan bu evler günümüzde kent sit alanı içerisinde yer almaktadır. 100 yaşında olan bu evler geleneksel Türk mimarisi örneklerinden kabul edilmektedir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER