Ankara'nın 78 yıllık eğitim yuvası! Adeta milli bir hafıza

Cumhuriyetin ilanından bu yana hızla gelişen Ankara, diplomatik alana ek olarak eğitim konusunda da popüler bir yer haline geldi. Bu durum öğrencilerin ve genel olarak insanların bilgi konusunda kendisini destekleyeceği yerlerin gerekliliğini beraberinde getirdi.

Ankara'nın 78 yıllık eğitim yuvası! Adeta milli bir hafıza

Ankara'da yaklaşık 80 yıldır hizmet vermeye devam eden Milli Kütüphane zaman içinde sadece insanların bilgi aldığı ya da ders çalıştığı bir yerden fazla anlam ifade eder oldu. 1946 yılında inşa edilen Ulusal bir Kütüphane zaman içinde giderek ünlendi.

Araştırma ve ödev çalışmaları için zengin bir arşive ve kitap çeşitliliğine sahip olan Milli Kütüphane merkezi bir konumda olmasının da verdiği etkiyle öğrencilerin bolca vakit geçirdiği bir yer haline geldi.

Ankara'nın 78 yıllık eğitim yuvası! Adeta milli bir hafıza

BİR MİLYONDAN FAZLA BASILI KİTAP BULUNUYOR

O dönem bir daire olarak kurulan Milli Kütüphane 1948 yılında geçici duracağı binaya geçti. Zaman içinde bina yetersiz kalında 1983 yılında yeni binasında hizmetine devam etti. Günümüzde 1 milyondan fazla basılı, yaklaşık 28 bin el yazması kitabın bulunduğu Milli Kütüphane önemli bir arşiv yuvası olarak varlığını sürdürüyor.

Ankara'da yaşayan insanlar ödev, araştırma ya da ders çalışmaları için bu yeri kullanmayı sürdürüyor. Çankaya ilçesinin Bahçelievler semtinde bulunan Milli Kütüphaneye üye olunduktan sonra giriş yapılabiliyor. Ankara halkı için geçmişten bu güne varlığını sürdürmesi ile de ayrı öneme sahip Milli Kütüphane, uluslararası bazı organizasyonlara da üyeliğe sahip.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER