Ankara'nın 500 yıllık ticaret merkezi ilgi çekmeye devam ediyor!

Başkentin farklı noktalarında geçmişten günümüze kadar varlığını sürdüren ticaret yapılan yapılar yer alıyor. Bu yapılar kuruldukları amaçlara halen bağlı kalmaları ile insanlara tarihi bir dönemde yaşatıyor.

Ankara'nın 500 yıllık ticaret merkezi ilgi çekmeye devam ediyor!

Özellikle Ankara'nın merkezi olan Ulus bölgesi tarihi eserleri ve eski Ankara dokusunu koruyor olması ile dikkat çekiyor. Yerli ve yabancı turistlerin Ankara'yı daha iyi tanımak amacıyla gittiği yerler arasında Suluhan'da bulunuyor.

1500'lü yılların başında yapıldığı tahmin edilen iki katlı iş alanı olan Suluhan günümüzde de faaliyetini sürdürüyor. İnsanların özel günleri için süs malzemeleri almaya geldiği Suluhan Ankaralıların uğrak noktası olmayı sürdürüyor.

Ankara'nın 500 yıllık ticaret merkezi ilgi çekmeye devam ediyor!

"YAKIN DÖNEMDE YENİDEN ELDEN GEÇİRİLDİ"

Yüzyıllarca ayakta duran ve Osmanlı döneminde kahve ve iplik ticaretinin yapıldığı bir yer olan Suluhan son dönemde bazı sıkıntılarla karşılaştı. 1929 yılında yaşanan yangında ağır hasar gören bina uzun bir süre yıkık olarak kaldı.

Bir dönem yerin ayakta kalan yapılarının yıkılması ihtimali gündeme gelse de gerçekleşmemiş 1980'li yıllarda alanda kapsamlı bir restorasyon çalışması başlatılmıştır. Yapılan çalışmalar ile küllerinden doğan Suluhan uzun bir süre daha hizmet verme amacıyla Ankaralıların kullanımına açıldı.

HEM ALIŞVERİŞ HEM TARİHİ GEZİ

Günlük hayatta süs eşyası ihtiyacını karşılamak isteyen Ankaralılar bu yere gidiyor. Alışveriş yapan vatandaşlar aynı zamanda nostaljik bir mekanda vakit geçirme fırsatı yakalıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER