Ankaralıların yeni bisiklet sürme rotası artık burası! ODTÜ’nün ormanlık alanında spor ve eğlence bir arada

Yaz sıcaklarının gelmesiyle birlikte Ankaralılar serinlemek, piknik yapmak ve bisiklete binmek için uygun rota arayışlarına gidiyor. O rotalardan biri de Eymir Gölü'ne uzanan ODTÜ Ormanlık Alanı başkentlilerin karşısına çıkıyor.

Ankaralıların yeni bisiklet sürme rotası artık burası!

Ankara, kent hayatındaki modern tarzı ve mimari alanındaki tarihi mirası kadar doğal güzellikleriyle de öne çıkıyor. Bu doğal güzelliklerden birisi de ODTÜ’nün ormanlık alanındaki bisiklet rotası. Birçok Ankaralı yaz mevsiminin gelmesiyle bunaltıcı sıcaklara karşı kendini evden dışarılara atıp bir şekilde serinlemenin yollarını arıyor. Bu doğrultuda da hem spor yapmak hem eğlenmek için yüzme ve bisiklet sürme gibi sporlara yöneliyor.

Eymir Gölü'ne uzanan ODTÜ Ormanlık Alanı Bisiklet Rotası, son zamanlarda Ankaralıların bisiklet sürmek ve doğa yürüyüşü yapmak için sıkça uğradığı yerlerden biri haline geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkentliler için yeni bisiklet yolları yapma çalışmaları sürerken bir yandan da Ankara’nın bazı yerlerinde de bisiklet sürülebiliyor. Bu yerlerden biri de ODTÜ Ormanlık Alanı Bisiklet Rotası.

Ankaralıların yeni bisiklet sürme rotası artık burası! ODTÜ’nün ormanlık alanında spor ve eğlence bir arada

SAATİ 100 TL’DEN BİSİKLET KİRALAMA SEÇENEĞİ

ODTÜ yerleşkesi içerisinde Eymir Gölü’ne doğru uzanan ve yaklaşık 10 km’lik bisiklet ve yaya yolunda, saati 100 TL’den ister normal ister dağ bisikleti kiralayabilirken, sele ve sepet gibi seçenekleri de sizin için ayarlıyorlar. Bisikletler 2-3 ayrı yerden kiralanabiliyor. Rotanın büyük bölümü asfalt ve çevrede tesisler bulunurken mola vermek ve yemek için Bağ Evi’ne de gidebiliyorsunuz.

Ankaralıların yeni bisiklet sürme rotası artık burası! ODTÜ’nün ormanlık alanında spor ve eğlence bir arada - Resim : 2

GÜVENLİ VE TEDBİRLİ OLMAKTA FAYDA VAR

10 km’lik bisiklet parkuru her ne kadar yürüyüş ve bisiklet sürmeye uygun olsa da, arabalar da geçtiği için dikkatli olmanızda fayda var. Bisiklet sürdüğünüz alanda, araçlar 30 km’nin üstüne çıkmadan gitmek zorunda kalsa da güvenli bir sürüş için çok hızlı gitmemeye ve bazı hız kesmelere karşı temkinli olun.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER