Ankaralıların piknik yapmak için tercih ettiği yerlerden biri! Beypazarı’ndaki Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı ziyaretçilerini bekliyor

Beypazarı Belediyesi’ne ait tarihi merkezlerden biri olan Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı, piknik yapmayı ve yürüyüşü seven Ankaralıları bekliyor.

Beypazarı’ndaki Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı ziyaretçilerini bekliyor

Ankara mimarisi, tarihindeki pek çok eserle anılmaya ve ziyaret edilmeye devam ediyor. Başkentteki Beypazarı ilçesinde bulunan Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı, Hititler, Frigler için zamanında yaşam alanı olmakla birlikte, Roma Dönemi’ne ait kalıntıları da barındırıyor. Göz dolduran mimarisi ve doğal yapısıyla Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.

Beypazarı Belediyesi’nin de önemli katkı ve restorasyon çalışmalarıyla günümüzde de ayakta durabilen ve sıklıkla ziyaret edilen Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı, adını Beypazarı’nın ilk ismi de olan Lagania yani Kaya Doruğu Ülkesi olarak bilinen kayalıklardan almıştır. Tarihi geçmişe sahip Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı, döneminde Luviler, Frigler ve Hititler gibi medeniyetleri de ağırlamıştır. Özellikle Frigler için değerli ve büyük hazineleri sakladığı yer olmasıyla da öne çıkmıştır.

Ankaralıların piknik yapmak için tercih ettiği yerlerden biri! Beypazarı’ndaki Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı ziyaretçilerini bekliyor

100’E YAKIN KELEBEK TÜRÜ YAŞIYOR

Muğla Fethiye’de bulunan aynı adlı vadiyle karıştırılma ihtimaline karşı Beypazarı’nın Geyikpınar Mahallesi’nde bulunan Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı, ziyaretçilerin daha çok doğa fotoğrafçılığı, yürüyüş ve piknik yapmak için tercih ettiği bir doğal güzellik olarak öne çıkıyor.

Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı’nda 100’e yakın kelebek türü yaşarken, tilki, tavşan, kurt, geyik gibi canlılar da yaşayabiliyor.

Ankaralıların piknik yapmak için tercih ettiği yerlerden biri! Beypazarı’ndaki Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı ziyaretçilerini bekliyor - Resim : 2

AŞTİ’DEN GİDİLEBİLİYOR

Kelebekler Vadisi’ne AŞTİ üzerinden kalkan Beypazarı dolmuşları yoluyla ulaşım sağlanabilirken, tarihi yapı Beypazarı ilçe merkezine 6 km uzaklıktaki bir mesafede kalıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER