Ankaralıların merak ettiği soru cevaplandı! Ankara'da en çok hangi şehirden insan var

Ankara Türkiye'nin bir çok farklı şehirden insanını bünyesinde barındırıyor. Çevre illerden de büyük göç alan Başkent'te hangi şehirden ne kadar insanın yaşadığı hazırlanan rapor ile belli oldu. Listenin ilk sırası şaşırtmadı

Ankaralıların merak ettiği soru cevaplandı! Ankara'da en çok hangi şehirden insan var

Ankara'nın resmi nüfusu açıklanan rakamlara göre 5 milyon 803 bin 482 oldu. Türkiye'nin en kalabalık ikinci şehri olan Ankara, başkent olmasından dolayı günümüzde ülke içinde en çok göç alan şehirler sıralamasında üstlerde yer alıyor.

Bundan dolayı özellikle çevre illerden vatandaşların uzun yıllardır geldiği ve yerleştiği Ankara'da en çok hangi memleketten insanların yaşadığı TÜİK tarafından hazırlanan rapor ile belli oldu. Listenin ilk sırasını Ankara'ya komşu olan iller oluşturdu. Halk arasında da yaygın bir bilgi olan ve uzun yıllardır değişmeyen düşünce bu yılda aynı şekilde devam etti.

Ankaralıların merak ettiği soru cevaplandı! Ankara'da en çok hangi şehirden insan var

ANKARA'DA EN ÇOK HANGİ ŞEHRİN NÜFUSUNA KAYITLI İNSANLAR YAŞIYOR?

Ankara'da farklı şehirden bir çok insan yaşadığı biliniyordu. Açıklanan listeye göre Ankara'da en çok Çorumlu olduğu bildirildi. Ankara'da yaşayan Çorum nüfusuna kayıtlı vatandaş sayısı 431 bin 630 olarak açıklandı. Çorum'un nüfusu ise 528.351 olarak ifade edilirken yaşanılan göçün oranı gözler önüne serildi.

Genellikle şehirde yeteri kadar imkan olmadığı ve gidilen şehrin daha cazip olması gibi sebepler ile insanlar farklı yerlere göç ediyor. Listenin devamında ise 390 bin 945 kişi ile Yozgat nüfusuna kayıtlı vatandaşlar yer aldı. Sıralama Çankırı, Kırşehir ve Kırıkkale olarak devam etti.

Belli olan listeye göre Ankara'nın İç Anadolu'nun en çok göç için tercih edilen şehri olduğu ortaya çıkmış oldu. Önümüzdeki yıllarda Ankara'da yaşayan fakat farklı memleketlerin nüfusuna kayıtlı insanların sıralamasında bir değişiklik yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu.

SONRAKİ HABER