Ankaralıların cüzdanı bayram ediyor! Formu doldurana 2 bin TL aylık bağlanıyor

Ekonomik koşulların zorlaştığı dönemde ek gelir elde etmek isteyenler de araştırmalarına hız verdi. Ek gelir edebilmek adına yardım programları takip edilmeye devam ederken yalnızca Ankaralıların yararlanabildiği bir destek duyuruldu.

Ankaralıların cüzdanı bayram ediyor! Formu doldurana 2 bin TL aylık bağlanıyor

Türkiye'de pandemi döneminden bu yana ekonomik bir kriz yaşanıyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik darboğazdan çıkılması için atılan adımlar uygulanmaya devam ederken aylık bütçesini ayarlamakta zorlanan vatandaşlar da ek gelir elde etmek için çeşitli alternatiflere yöneliyor. Özellikle emekliler geçinmekte zorlandıklarını dile getirirken yapılan açıklamalar da vatandaşlar tarafından takip ediliyor.

Başkent Ankara'dan gelen bir destek haberi vatandaşların merakını artırırken Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) emekliler için 2 bin TL'lik destek ödemesini duyurdu. Ankara Büyükşehir Belediyesinin emeklilere destek kampanyası dahilinde düşük gelirli emekliler içim açıklama yapıldı.

ANKARALI EMEKLİYE ABB'DEN 2 BİN TL DESTEK ÖDEMESİ

ABB, emekliye destek programını duyurduğu günden bu yana rekor başvuru aldıklarını kaydetti. ABB'nin emekliler için Eylül 2023 tarihinde destek kampanyası başlatmasının ardından program dahilinde Ankara'da ikamet eden ve 10 bin TL’nin altında maaş alan emeklilere maddi destek sağlandığı ifade edildi.

Ankaralıların cüzdanı bayram ediyor! Formu doldurana 2 bin TL aylık bağlanıyor

ABB, desteği duyurmasının ilk ayında 6 bin 100 emekliye ulaşan destekte bulunduğunu ifade etti. Ekim ayında 10 bin 597, Kasım ayında 15 bin 329, ve Aralık ayında 18 bin 854 emeklinin bu yardımdan faydalandığı ifade edildi. 2024 yılının mayıs ayı itibarıyla bu sayı 35 bini aştı. ABB, toplamda 36 bin 592 emeklinin programa başvurarak destek aldığını bildirdi.

Ankaralıların cüzdanı bayram ediyor! Formu doldurana 2 bin TL aylık bağlanıyor - Resim : 2

ABB’den kampanyaya yönelik yapılan açıklamada, "Yalnızca 10 bin TL maaş alıp ekonomik zorluklar yaşayan 36 bin 592 ihtiyaç sahibi emekli için dokuzuncu destek ayında bin 500 TL genel, 500 TL et desteği ödemesi gerçekleştirdi" ifadelerine yer verildi. Dolayısıyla dar gelirli emekliye toplamda 2 bin TL destek verildiği ifade edildi. Kampanya, emeklilerin yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER