Ankaralıların bu Ramazan ayında cebi çok yanacak! Yüzde 100 zam geldi 4 kişinin maliyeti artık

Ramazan ayının yaklaşması ile beraber zam haberleri de ardı ardına duyurulmuştu. Zam haberlerine her geçen gün bir yenisi eklenirken iftar menüsü fiyatları da merak edilenler arasında yer aldı. Bu yıl iftar menülerinin de cep yakacağı öğrenilirken 4 kişilik bir aile için yapılan hesaplama dudak uçuklattı.

Ankaralıların bu Ramazan ayında cebi çok yanacak! Yüzde 100 zam geldi 4 kişinin maliyeti artık

Türkiye'de enflasyon artışı pek çok kalemde zam haberine neden oluyor. Zam haberlerinin birbiri ardına geldiği dönemde Ramazan ayının gelmesini fırsat bilenler de zam üstüne zam yaparak vatandaşın cebine yansıttı.

Bütçe dengesini sağlamakta zorlanan vatandaşlar Ramazan ayı öncesi gıda fiyatlarına gelen zamlardan etkilenirken gözler bu kez Ramazan kolisi ile iftar menülerine çevrildi. Ramazan kolisi fiyatları 300 TL ile 800 TL arasında değişim gösterirken iftar menüsü fiyatları da dudak uçuklattı.

2024 YILI İFTAR MENÜLERİNE YÜZDE YÜZ ZAM GELDİ

Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirecek olan İslam alemi, fiyat araştırmalarına da şimdiden başladı. Ramazan ayında bir kez olsun dışardan yemek yemek isteyenler iftar menüleri hakkında bilgi sahibi olmak istedi.

Ankaralıların bu Ramazan ayında cebi çok yanacak! Yüzde 100 zam geldi 4 kişinin maliyeti artık

İftar menüsü fiyatları gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken Ramazan ayıyla birlikte restoran ve lokantalar iftar menüleri hazırladı. Ancak bu yıl menülerin cep yakacağı öğrenildi. Ankara'da restoranlar iftar menü fiyatları ile gündem olurken ilçe ve restoranlara göre farklılık gösteren fiyatlar şaşkına uğrattı.

Ankaralıların bu Ramazan ayında cebi çok yanacak! Yüzde 100 zam geldi 4 kişinin maliyeti artık - Resim : 2

Fiyatlara geçen yıla oranla yüzde 100'e yakın zam geldiği öğrenilirken Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre şubatta en yüksek fiyat artışı yıllık yüzde 94,78 ile lokanta ve otellerde gerçekleşti. Geçen yıl 300 - 400 lira arasında olan bir iftar menüsü için bu yıl 800 lira istenirken 4 kişilik bir ailenin alacağı iftar menüsü için harcayacağı paranın da ortalama olarak bin 600 kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER