Ankaralılara yerel seçim kolaylığı! Özel araba ile taşınacaklar

Bir haftalık zaman kalan yerel seçimler kapsamında Ankara'da geçerli olacak hizmet belediye tarafından duyuruldu. Söz konusu hizmet için başvuruların başlandığı açıklandı.

Ankaralılara yerel seçim kolaylığı! Özel araba ile taşınacaklar

Türkiye'de on milyonlarca insan 31 Mart Pazar sabahından itibaren bir kez daha sandık başına gidecek. Yerel yönetimde 2029 yılına kadar görevde kalacak isimlerin seçileceği günde vatandaşların seçime ne kadar ilgi göstereceği merak konusu oldu.

ABB HİZMETİNİ DUYURDU!

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile seçimlere katılmak isteyen fakat sağlığından dolayı bunu gerçekleştirme imkanı olmayanlara yönelik hizmetini duyurdu. ABB kaynakları seçim günü kendilerinden talepte bulunan yatalak ve engelli vatandaşları özel olarak dizayn edilmiş araçlar ile seçime taşıyacaklarını açıkladı.

Ankaralılara yerel seçim kolaylığı! Özel araba ile taşınacaklar

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta hayata geçirme kararı aldıkları bu uygulama ile ilgili randevu alan vatandaşları 31 Mart günü seçimin başladığı ilk anlardan 16:30'a kadar belirtilen oy kullanma noktasına götüreceklerini bildirdi.

VATANDAŞLARIN BAŞVURU YAPMASI GEREKİYOR

Söz konusu paylaşım bu sınıfta yer alan insanlar arasında sevindirici bir haber olarak nitelendirildi. ABB Başkanı Yavaş, vatandaşlık görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlardan internet üzerinden başvuru yapmalarını istedi. Başvuru ekranına gitmek isteyen vatandaşlarhttps://forms.ankara.bel.tr/secmen-tasima-formu adresine tıklaması ve gerekli bilgileri doldurarak randevu oluşturması bekleniyor.

Başvurular 28 Mart gününe kadar devam edecek. Vatandaşlardan bu hizmet kapsamında bir maddi ücret talep edilmeyecek.

SONRAKİ HABER