Ankaralılara yeni eğitim desteği duyuruldu! 17 - 25 yaş arası öğrencilere belediyeden sürpriz destek

Ankara'da ihtiyaç sahipleri için verilen çeşitli destekler bulunuyor. Başkent Ankara'da yapılan destekler birbiri ardına duyurulurken 17 - 25 yaş arası öğrenciler için yeni destek açıklaması geldi.

Ankaralılara yeni eğitim desteği duyuruldu! 17 - 25 yaş arası öğrencilere belediyeden sürpriz destek

Başkent Ankara'da ihtiyaç sahipleri için yapılan ödemeler devam ediyor. Ekonomik sıkıntı içerisinde olan vatandaşlar için çeşitli destekler verilmeye devam ederken öğrenciler de unutulmuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından Ankara'da verilen desteklere bir yenisi daha eklenirken ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan yeni bir duyuru geldi.

ABB Başkanı Yavaş, Ankara'da öğrencilere eğitim desteklerini sürdürürken resmi sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir açıklamaya yer verdi. ABB Başkanı Yavaş, kentteki öğrenciler için eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla yaptığı açıklama ile yeni desteği ve destek şartlarını duyurdu.

ANKARA'DA YKS'YE GİRECEK OLAN ÖĞRENCİLERE ABB'DEN BAŞVURU ÜCRETİ DESTEĞİ

Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) istediği üniversitenin kapısını aralamak isteyen öğrencilerin girdiği bir sınav olarak karşımıza çıkıyor. 2024 YKS başvuruları ÖSYM tarafından alınmaya başlarken ABB Başkanı Yavaş'tan açıklama geldi.

Ankaralılara yeni eğitim desteği duyuruldu! 17 - 25 yaş arası öğrencilere belediyeden sürpriz destek

YKS başvuru ücretlerini ödemekte zorlanan öğrenciler için destek duyurusu yapan ABB Başkanı Yavaş, ‘’Eğitimde fırsat eşitliği her çocuğun hakkı. Sosyal destek alan ailelerin 25 yaşını doldurmamış çocuklarının YKS ücretlerini bu yıl da karşılıyoruz. Başvuru için; ‘’https://forms.ankara.bel.tr/yks2024'' 1 Şubat-20 Şubat'' ifadelerine yer verdi.

Ankaralılara yeni eğitim desteği duyuruldu! 17 - 25 yaş arası öğrencilere belediyeden sürpriz destek - Resim : 2

Bu çerçevede verilen adres üzerinden öğrencilerin 20 Şubat'a kadar başvurularının alınacağı kaydedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER